Sığınmacılar için yapılan kompleks açılış bekliyor


İzmir'de, Avrupa Birliği (AB) desteğiyle sığınmacılar için Kabul ve Geri Gönderme Merkezi kuruldu. 750 kişi kapasiteli, otel konforundaki merkezde sadece sığınma için başvuranlar değil, bir bölümünde de kalacak yer bulamayan Suriyelilerin barındırılacağı öğrenildi. Spor salonu, çocuk oyun parkları, atölyeler ve sağlık merkezlerinin de bulunacağı dev kompleks, açılış gününü bekliyor.

Türkiye üzerinden kanunsuz yollarla Avrupa'ya geçmeye çalışırken yakalanan kaçak göçmenlerin barınması için yapılan, ülkedeki dokuz tesisten biri olan, Çiğli ilçesi Harmandalı Mahallesi'ndeki kampın inşaatı tamamlandı. AB ile Türkiye arasında imzalanan geri kabul anlaşması kapsamında yaklaşık iki yıl önce Emniyet Genel Müdürlüğü'nün projelendirdiği Kabul ve Barınma Merkezi inşaatında bina tamamlandı. Yaklaşık 60 dönümlük alanda kurulan merkezde kalanların, belli zamanlarda dışarıya çıkma hakkı da olacak. Merkezde televizyon ve internet salonları, berber, terzi, çocuk oyun alanları, spor salonu, yemekhane, sağlık merkezi, çamaşırhane gibi bölümler de bulunacak. Eğitimleri için çeşitli branşlarda sınıflar ve atölyeler kurulacak. Özel bakıma muhtaç olanlar için bakım odaları da bulunuyor.

Tesisi, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı devraldı. İzmir'deki şemayı tamamlayan Göç İdaresi, görev verilecek isimleri belirledi. Ayrıca tesis çalışmaya başladıktan sonra AB'den gönderilecek yabancı uzmanların da faal görev alacağı öğrenildi. İltica başvurusunda bulunan ve daha önce Malatya, Sivas, Afyonkarahisar gibi illerdeki barınma yerlerinde kalan sığınmacılar, resmi işlemleri tamamlanana kadar bu merkezde barınacak. Yaklaşık 100 milyon liralık proje kapsamında bakım merkezleri, İzmir'in yanısıra Ankara, Gaziantep, Van, Kayseri, Kırklareli ve Erzurum gibi illerde de yapılacak. CİHAN
<< Önceki Haber Sığınmacılar için yapılan kompleks açılış bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER