Sincan'da tutuklanan hayırseverin kızı: Babamla vedalaşamadan hacca geldim


Ankara'nın Sincan ilçesinde cami ve imam-hatip lisesi yaptıran ve gözaltına alınan hayırsever işadamının hacca giden kızı konuştu. Sümeyye Türker, hac görevini yapmaya gelirken babasıyla vedalaşamadığını söyledi.

Sincan'da camii ve imam hatip lisesi yaptırmak için çalışan 22 kişi Nisan ayında gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar arasında babasının da bulunduğunu söyleyen Sümeyye Türker, gelirken babasıyla vedalaşamadığını söyledi. Türker, babasının Allah yolunda her şeyini feda ettiğini ve yapılan bu uygulamanın bir zulüm olduğunu ifade etti. 'Babasına yapılan zulmün bitmesi için Kabe'de dua edeceğini' söyleyen Sümeyye Türker, "Allah, inşallah mazlumların yanında olur. İnşallah bu zulüm bitecek. Babamla vedalaşamadan benden onu aldılar. Allah her şeyi görüyor." dedi.

Türker, hac görevini tamamlamak üzere Mekke'ye geldiğini ve burada şehitler için ve hala hapiste olan babası için dua ettiğini dile getirdi. Her zulümün bir gün biteceğine dikkat çeken Türker, "Ankara'dan geliyoruz. Hac vazifemizi yapacağız, Allah nasip ederse. Babam herkesin bildiği bir olaydan dolayı Sincanlı iş adamlarına yapılan suçlamadan dolayı yanımızda değil." dedi.

Babası ve hayırsever işadamlarının Allah rızası için hukuka uygun bir şekilde bir cami yaptırırken gözaltına alındığını belirten Türker, bu durumdan büyük üzüntü duyduğunu kaydetti. Türker sözlerine şöyle devam etti: "Bu zulmün bitmesini ve artık kavuşmak istiyoruz. Biz buraya gelmeden önce hac çıktığında babamla beraberdik; ancak şimdi babam yanımızda değil ve onunla vedalaşamadık. Türkiye'de yapılan zulümden dolayı burada yaptığım tek şey dua etmek. Benim haccımın ve dualarım mazlumlar için, hep onlar için dua ediyorum. Allah inşallah mazlumların yanında olur. Babam gibi nice insanlar içeri alındı. Oysa ki babam her şeyini Allah yolunda harcayan bir adamdı."

'Türkiye'nin içinde bulunduğu terör belasını lanetlediğini' belirten Türker, şunları söyledi: "Ülkemizde süren terör olaylarından dolayı şehitler verilmekte. Bunlar gerçekten bizi çok üzüyor. Biz kimsenin şehit olmasını istemiyoruz. O gencecik insanların ailelerine kavuşması için Allah'a dua ediyoruz. Rabbim onların ruhlarına rahmet eylesin inşallah. Allah inşallah bizleri de onlarla beraber cennetine koyar."

Ankara'da cami ve imam hatip lisesi yaptırmak için çalışan 22 kişi gözaltına alınmış 5 kişi de tutuklanmıştı. Ankara Sincan'da cami yaptıran 90, 78 ve 74 yaşındaki üç hayırseverin de aralarında bulunduğu 18 kişinin yargılanmasına Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanmıştı. Temmuz ayındaki davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan 3'ü tahliye edilirken, diğer tutuklu sanıklar Pevril Geçer ve Beytullah Çakmak'ın tutukluluk halinin devamına karar verilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Sincan'da tutuklanan hayırseverin kızı: Babamla vedalaşamadan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER