Sinema sanatçısı Sırrı Elitaş toprağa verildi

Sinema sanatçısı Sırrı Elitaş toprağa verildi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türk sinemasının emektar isimlerinden Sırrı Elitaş (71) Üsküdar'da toprağa verildi.

Bir süre önce beyin kanaması geçiren Elitaş, Çamlıca Erdem Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınmış, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Elitaş'ın cenazesi Üsküdar Şakirin Camii'nde kılınan ikindi namazını müteakiben Karcaahmet Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Ünlü sanatçının cenazesine kızları, torunları, arkadaşları ile sanatçı arkadaşları katıldı. Cenaze namazı sırasında gazetecilere açıklama yapan Sırrı Elitaş'ın kardeşi Mehmet Zeki Elitaş, "Yeşilçam'da 60 yıl mücadele eden abimi yalnız son yolculuğunda bırakmayan herkese teşekkür ediyorum." dedi. Babasının tabutuna sarılarak gözyaşı döken Elitaş'ın kızı Seda Harmancı ise, "Çok duyguluyum. Babam dağların kralıydı. Kral gitti. Ailemizin imparatoruydu. Ayakta dururken herkes korkardı. Adam gibi adamdı. Herkesi ve Türkiye'yi çok severdi. Hiç memleketini söylemezdi. Türkiyeliyim derdi." diye konuştu.

Sırrı Elitaş'ın 600'den fazla filde rol aldığını söyleyen sinema sanatçısı Yavuz Karakaş, "Herkes yüzümüzü tanır ama ismimizi bilmez. Sırrı da öyle biriydi. Kimse adını bilmezdi. Taki ölene kadar. Türk sinemasına büyük emekler verdi. Kimse sağlığında yeteri kadar değer vermedi. Bu bizim kaderimiz oldu" diyerek sitemde bulundu.
Elitaş, kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak Karacaahmet Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

SIRRI ELİTAŞ KİMDİR?

Sinema hayatına Öztürk Serengil'in kendisini Üsküdar'da seyyar satıcılık yaparken keşfetmesiyle başlayan Sırrı Elitaş, o gün itibariyle itibariyle 600 civarı filmde rol almıştır. Senaryo yazarlığı ve yönetmenlik kariyerini "Yetimlerin Türküsü" adlı filmde 1986 yılında yaşamış, 2010 yılına kadar aktif olarak yer aldığı kamera önünden 24 Temmuz 2010'da beyin kanaması geçirmesiyle uzak kalmıştır.

Sırrı Elitaş, Kemal Sunal ile oynadığı "Davaro" ve "Deli Deli Küpeli" filmlerinde aldığı roller ile izleyicilerin aklında yer etmiştir
CİHAN
<< Önceki Haber Sinema sanatçısı Sırrı Elitaş toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER