Sivas'ta Gaziler Günü tören ve ziyaretlerle kutlandı


19 Eylül Gaziler Günü, Sivas'ta gazilerin katıldığı programla kutlandı. Programda şehitlerin kabirleri ziyaret edildi, dualar edildi.

19 Eylül 1921'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e gazilik ve mareşallik unvanı verilişinin yıl dönümü sebebiyle Sivas'ta ilk tören Atatürk anıtında düzenlendi. Törene, Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkanı Sami Aydın, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile Muharip Gazileri Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı katıldı.

Anıta çelenk konulmasının ardından konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Fuat Ahıskalı, şehitliğin ve gaziliğin vatan için öneminden bahsetti. Törende Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiirini okuyan 7 yaşındaki Zeynep Ecrin büyük ilgi gördü.

Sivaslı gazilerin tam kadro katıldığı törende daha sonra Şehitler Anıtı'nda yer alan şehit fotoğraflarının bulunduğu bölüm gezildi. Program daha sonra Yukarı Tekke'de bulunan şehitlikte devam etti. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından Vali Alim Barut ve beraberindekiler şehit kabirlerine karanfil bıraktı. Programda şehitler için de dua da edilerek vatan savunmasında bulunan güvenlik güçleri de unutulmadı.

Şehitler Müzesi'ni de gezen il protokolü ve gaziler, şehitlerin özel eşyalarının ve fotoğraflarının yer aldığı müzeyi ziyaret ederken duygusal anlar yaşadı. Burada Vali Alim Barut müzede bulunan deftere de düşüncelerini yazarak şehitlere minnettar olduğunu dile getirdi.

Törene ilgili kamu kurum müdürleri ve diğer yetkililer katılırken program sonrası bazı gazi aileleri evlerinde ziyaret edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Sivas'ta Gaziler Günü tören ve ziyaretlerle kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER