Siyonistler AFP'nin binasına saldırdı


Fransız Haber Ajansı AFP'yi Filistin lehine yanlı haber yapmakla suçlayan siyonist bir grup, ajansın Paris'teki merkez binasına saldırdı.

Fransız medyasında yer alan haberde, siyonist olarak tanımlanan ve şiddet eylemleriyle bilinen Yahudi Savunma Ligi (LDJ) Organizasyonu üyesi oldukları belirtilen yaklaşık 200 kişilik grubun, İsrail'deki olayları yanlı aksettirmekle suçladıkları AFP binası önünde eylem yaptıkları kaydedildi. "İşbirlikçi AFP, siz basın kartını hak etmiyorsunuz" sloganları atan grubun AFP'nin binasına havai fişek atıp gazetecilere de küfür ettiği kaydedildi. Valilik tarafından izin verildiği belirtilen eylemde göstericilerin AFP muhabirlerine yönelik 'Sizi almaya geleceğiz' tehditleri savurduğu da belirtildi.

Liberation gazetesi, çoğunluğu kapüşonlu göstericilerin AFP önünde bir gazeteciye sopayla saldırdığını yazdı. Gazetecinin göstericilerin elinden polisin müdahalesiyle kurtulduğu ve AFP binasına sığındığı aktarıldı.

Saldırıya uğrayan Buzzfeed muhabiri David Perrotin de Twitter'dan saldırı öncesi bir göstericinin kendisine "LDJ'den öğrendim siz de burdasınız Perrotin" mesajını gönderdiğini yazdı.

CİHAN
<< Önceki Haber Siyonistler AFP'nin binasına saldırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER