Soma davası: Sanık avukatları bilirkişi raporundan farklı bir belge sundu


Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden, Soma maden kazası ceza davasının dördüncü duruşmasında sanık avukatları, mahkemeye bilirkişi raporunda yazılanlardan farklı bir belge sundu. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü'nden Prof. Dr. Ali Sarıışık'ın hazırladığı rapora göre bilirkişi raporundan farklı olarak, topuklarda hiçbir şekilde yangın olmadığının saptandığı belirtildi.

Bugünkü duruşmada, faciadan kurtulan madenciler dinlenmeden önce sanık avukatları tarafından mahkeme başkanına, Prof. Dr. Sarıışık tarafından hazırlanan belge sunuldu. Sanık avukatlarından Yusuf Koçyiğit, "İddianamenin ana temelini oluşturan bilirkişi raporunda, U3 bölgesinde kömürlerin yanması yer alıyor. Mahkemeye sunduğumuz bilimsel raporda karotlu sondaj yapılmış, numuneler alınmıştır. Bu uzman mütalaası, davanın seyrini bilimselliğe oturtan rapordur. Bilirkişi raporunda topuğun uzun süredir yandığı, belirtiler olmasına rağmen üretim gayesiyle dikkate alınmadığı ifadeleri var. Mahkemeye sunduğumuz rapor, topuğun bir parçasının bile yanmadığını belirtiyor. Topuğun yanması, bu raporla bertaraf edilmiş olmakta." dedi.

'ORADA SADECE SİZ VE PARASINI ÖDEDİĞİNİZ UZMAN VAR'

Av. Koçyiğit'in, diğer sanık avukatları adına da belgeyi sunması üzerine mağdur ailelerin avukatlarından Selçuk Kozağaçlı, "Bu rapor hazırlanırken mahkemeden kimse çağrılmıyor. Yanlarında, parasını kendilerinin ödediği uzman var. Bu, keşif sırasında yapılsaydı daha mantıklı olurdu. O araştırma yapılırken yalnız siz ve sizin parasını ödediğiniz uzman var ancak bu raporu biz de inceleyeceğiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Soma davası: Sanık avukatları bilirkişi raporundan farklı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER