SP'den Konya'ya 'yüreğinin sesini dinle Saadet'i duy' çağrısı


Saadet Partisi (SP), merhum Necmettin Erbakan'ın 1969 yılında Milli Görüş hareketini başlattığı Konya'da, 1 Kasım seçimlerinde yarışacak milletvekili adaylarını kamuoyuna tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan SP İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, seçmenlere 'Yüreğinizin sesini dinleyin' çağrısında bulundu.

SP, 1 Kasım 2015 Genel Seçimleri'nde Konya'da yarışacak milletvekili adaylarını basın toplantısıyla kamuoyuna tanıttı. Tanıtım toplantısında konuşan SP İl Başkanı H. Hüseyin Uyar, her zaman olduğu gibi bu seçimde de iktidar olmak amacıyla için çalışacaklarını belirterek, adaylara başarılar diledi. "Merhum Erbakan Hocamızın deyimiyle 'her seçim mühimdir, ama 1 kasım seçimleri hepsinden daha mühimdir." diyen Başkan Uyar, milletin 1 Kasım seçimlerinde, 13 yıl boyunca AK Parti tarafından aldatıldığının şuuruyla oy kullanacağını söyledi. SP Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uyar, şunları kaydetti: "Bugün 'cemaat bizi aldattı, terör örgütü bizi aldattı, falanca bizi aldattı, filanca bizi kandırdı...' diyerek başarısızlığının faturasını başkalarına kesmeye kalkışan AKP 13 yıl süren iktidarında vatandaşımızı; çağdaş demokrasi, evrensel insan hak ve özgürlükleri vaadinde, ekonomik kalkınmışlık ve refah vaadinde, hukukun üstünlüğü vaadinde, milli birlik ve ülke bütünlüğü vaadinde, komşularla sıfır sorun hedefiyle çıkılan ve güya itibarlı bir devlet olmayı amaçlayan dış politika vaadinde, din ve vicdan özgürlüğü vaadinde aldatmıştır. Perde önünde İsrail'e sözde muhalefet eden AKP iktidarı perde arkasında İsrail'le iş tutmuştur. Ortadoğuda BOP eşbaşkanlığı sebebiyle ülkelerin içsavaşa girmelerine yol açmıştır. 'Hukukun üstünlüğünü kuracağız' demişler ancak kendi hukuklarının üstünlüğünü kurmuşlardır. Çağdaş demokrasi, evrensel insan hak ve özgürlüklerini getireceğiz demişler, Türkiye'yi diktatörlükle yönetilen ülkeler sınıfına düşürmüşlerdir. Türkiye'de yaşanılan her olumlu, başarılı gelişmeyi sahiplenen AKP iktidarı, demokrasideki, iç ve dış politikadaki, ekonomideki, sosyal hizmetlerdeki, hukuktaki başarısızlıkların sorumluluğunu başkalarına atmaya çalışmaktadır. İktidar sorumluluk makamıdır. AKP başarısızlığın sorumluluğundan kaçamaz. Milletimiz, 13 yıl boyunca kendisini aldatan ve bugün 'aldatıldık' diyerek sorumluluktan kaçmaya çalışan AKP'ye 1 Kasımda 'asıl aldatılan ben olmuşum' deyip dersini verecektir. Milletimize buradan 'Yüreğinin sesini dinle Saadet Partisi'ni duyacaksın' çağrısı yapıyoruz."

SP İl Başkanı Uyar'ın açıklamasının ardından Konya 1. ve 2. sıra milletvekili adayları Tacettin Çetinkaya ile Hasan Hüseyin Öz, seçim çalışmalarına ilişkin birer konuşma yaptı. Toplantının sonunda SP'nin Konya milletvekili adayı 14 isim tek tek tanıtıldı.

Toplantı, milletvekili adaylarının toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi. CİHAN
<< Önceki Haber SP'den Konya'ya 'yüreğinin sesini dinle Saadet'i duy'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER