SP İl Başkanı Asiltürk: Kuzey çevre yolunun olmayacağını herkes biliyor


Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, 22 yıldır kuzey çevre yolu yapılmasına ilişkin çalışmalar yapıldığını, bu projenin gerçekleşmeyeceğini herkesin bildiğini belirtti.

Mehmet Asiltürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1994 yılında şehre yerleştiğini hatırlattı. O günlerden bu yana kentin trafik sorunun köklü çözümü için kuzey çevre yolu yapılmasına ilişkin projeler hazırlandığını söyleyen Asiltürk, buna karşın bir arpa boyu yol alınamadığını ifade etti. Asiltürk, şöyle devam etti: "Tam 22 senedir biz kuzey çevre yolu konuşuyoruz. Geçtiğimiz günlerde iktidar partisi bir milletvekili yaptığı açıklamada Kuzey çevre yolu ile toplulaştırılmasının imkânsız olacağını bunun içinde güney çevre yolunun gündeme gelmesi gerektiğini söylüyor. Bir 20 yılda herhalde güney çevre yolunu konuşacağız. Malatya bütün kamuoyu bu kuzey çevre yolunun yapılamayacağını biliyor. Nitekim Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kuzey çevre yolunda istimlâk yapılmadan yol açmaya kalkışmakla bu yolun 30 yılda bitmeyeceğini söylüyor. Sormak lazım çevremizde bulunan Kayseri, Elazığ ve diğer iller çevre yollarını nasıl yaptılar. Çevre illerde nasıl yapıldıysa Malatya da yapılması gerekende odur. Şehir içinde kalan çevre yoluna, kuzey çevre yolu yapılamayacağı için alt geçitler inşa edildi. Yani karayolları, kuzey çevreyoluna yapacağı yatırımı buraya alt geçit olarak yapıyor."

İKİNCİ ÜNİVERSİTE YERİNE MEVCUT ÜNİVERSİTE GELİŞTİRİLMELİ

Şehirde ikinci üniversite kurulmasına ilişkin tartışmalara da değinen Asiltürk, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan iken Malatya da sivil toplum örgütleri ile bir otelde yaptığı toplantıda 'Türkiye'nin 81 ilinde üniversite vardır. Malatya'ya ikinci bir üniversiteye gerek yok' demişti. O gün bu sözü söyleyen Erdoğan, bugün cumhurbaşkanı makamındadır. Yani onayın geçeceği makamdır. 2 üniversite açılması yerine mevcut üniversitedeki eksik bölümlerinin tamamlanması çok daha gelişmiş bir üniversite Türkiye de ön planda olan bir üniversite taraftarıyım." diye konuştu.

İL BAŞKANININ GÖREVİ DEĞİL ÜNİVERSİTEYE YER ARAMAK

AK Parti İl Başkanı Hakan Kâhtalı'nın da 'İkinci üniversite için yer bakıyoruz' açıklamalarına da değinen Başkan Asıltürk, "Geçtiğimiz günler de AK Parti il başkanı açıklama yapıyor. İkinci üniversite için arsa arıyoruz diye? Bir il başkanın görevi değildir. Arsa aramak. Üniversite kurulacaksa bu devletin burada valisi vardır. Bayındırlığı vardır. Üniversitedeki yetkilileri vardır. Yani bu işi yapacak kurum ve kuruluşlar vardır. En azından belediye vardır. Bir il başkanın vazifesi değildir üniversite için arazi aramak veya bulmak ya da yer tespit etmek değildir" şeklinde tepkisini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber SP İl Başkanı Asiltürk: Kuzey çevre yolunun olmayacağını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER