SP'li Aydın: İktidar, oylarını muhafaza için algı operasyonları yapıyor

SP'li Aydın: İktidar, oylarını muhafaza için algı operasyonları yapıyor

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili adayı Birol Aydın, iktidarın oylarını muhafaza etmek için algı operasyonlarına başvurduğunu söyledi. Aydın, "Bütün bunlar anormal gidişatın normal sonuçlarıdır. Türkiye özellikle son 4 – 5 yıldan beri hızla gerilmektedir. Hızla sırf oy alma üzerine, sırf bir takım meselelerde algı operasyonu gerçekleştirme üzerine, sırf bu seçimlerde oyları muhafaza etme adına söylenen sözleri ve davranışların olduğunu gösteriyor." dedi.

Birol Aydın ve Saadet Partisi İstanbul 2. Bölge milletvekili adayları İstiklal Caddesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Tünel Meydanı'nda toplanan adaylar ve partililer, cadde boyunca yürüyerek vatandaşlara karanfil dağıttı. Yürüyüş esnasında bir tellal davullarla partililerin gelişini vatandaşlara duyurdu. Yürüyüş esnasında cadde üzerinde bulunan diğer siyasi partilerin seçim stantlarına uğrayan Birol Aydın ve diğer adaylar, stant görevlilerine başarı dileyerek karanfil verdi. HDP stant görevlilerine karanfil veren Aydın'a stant görevlileri de kalem hediye etti. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi alarak partilileri Fransız Konsolosluğu önünde durdurarak Taksim Meydanı'na girişlerine izin vermedi.

Konsolosluk önünde basın mensuplarına gündeme dair açıklamalar yapan Birol Aydın, toplumun son 4-5 yılda gerildiğini söyledi. Hükümetin devlet yönetiminin önüne algı yönetimini koyduğunu belirten Aydın, "Bütün bunlar anormal gidişatın normal sonuçlarıdır. Türkiye özellikle son 4 – 5 yıldan beri hızla gerilmektedir. Hızla sırf oy alma üzerine, sırf bir takım meselelerde algı operasyonu gerçekleştirme üzerine, sırf bu seçimlerde oyları muhafaza etme adına söylenen sözleri ve davranışların olduğunu gösteriyor. Basın özgürlüğü, sokağın hürriyeti… Biz öteden beri bir şey söylüyoruz; bir ülkede gerçek manada özgürlük olmazsa, hürriyetler garanti altına alınmazsa o ülkede ekonomik gelişmede olmaz, o ülkede bilgi de gelişmez, o ülkede bilişim de gelişmez, huzurda olmaz, refahta olmaz. Bizim ülkemizi yönetenler maalesef öteden beri devlet yönetiminin önüne algı yönetimini koymuşlar, anket firmalarıyla çalışıyorlar oya ne tahvil ediliyorsa onu söylüyorlar." şeklinde konuştu.

'HER ELİNİ UZATMAYANA TENKİT EDENE GÜÇ KULLANILIRSA ÜLKEDE KUTUPLAŞMA, KAMPLAŞMA DAHA DA DERİNLEŞİR'

AK Parti'li grubun milletvekili adayı Hüseyin Bürge'nin elini sıkmayan bir esnafa saldırmasını da değerlendiren Aydın, "En temel sorun bu toplumda birlikte yaşama inancını, kamplaşmanın, ötekileştirmenin, kutuplaşmanın en temel sorun olduğunu hep dile getirdik. Bu sokağımıza da yansıyor, siyasi partilerimizin çalışmalarına da yansıyor, insanımızın davranışlarına yansıyor. Tabi ki bir siyasi partimizin temsilcisine bir vatandaşımızın elini uzatması daha nezaketli bir şey olabilirdi ama elini uzatmama onun hakkıdır, onu darp etmek kimsenin hakkı değildir. Bu tasnif edilebilecek bir şey değildir. Umarız temenni ederiz bu münferit hadise çoğalmaz. Eğer her elini uzatmayana her bizi tenkit edene sözümüzü ağırlaştırır, gücümüzü kullanmaya kalkışırsak bu ülkede zaten var olan kutuplaşma, kamplaşma daha da derinleşir. Bu münferit hadiseyi önemsiyoruz ve kabul edemiyoruz. Tenkit ediyoruz kınıyoruz." ifadelerini kullandı.


CİHAN
<< Önceki Haber SP'li Aydın: İktidar, oylarını muhafaza için algı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER