Davutoğlu: Biz Mursi'ye, Kılıçdaroğlu Sisi'ye selam gönderiyor


Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Sakarya'da partililere seslendi. CHP başta olmak üzere muhalefete yüklenen Davutoğlu, "Biz Sakarya meydanından Mursi'ye selam göndeririz, Kılıçdaroğlu da Sisi'ye selam gönderir. İsrail'e selam gönderir, Esed'e selam gönderir." dedi.

AK Parti, 57. mitingini Sakarya'da düzenledi. Mitinge Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra, Sakarya milletvekili adayları katıldı. Burada partililere seslenen Davutoğlu'nun hedefinde yine CHP ve muhalefet partileri vardı. Sıcağın altında kendisini bekleyen partililere teşekkür eden Davutoğlu, "Talebeler, hocaya olan sadakatini güneş altında bekleyerek gösterdi. Bende söz veriyorum; Sakarya gençliği bizi ne zaman çağırırsa her zaman ders yapmaya varız. Siz iyi talebelersiniz, size varız. Bir de tembel talebe var Kılıçdaroğlu gibi. Stratejik derinliği almış, merkez ülke kavramını ama kitabın arka kapağındaki yerinden okumuş. Kitaba arkadan başladığı için yeni yeni öğrenecek. Merdivene tersten binen adam, kitabı da tersten okur." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Sakarya meydanından Mursi'ye selam göndeririz, Kılıçdaroğlu da Sisi'ye selam gönderir. İsrail'e selam gönderir, Esed'e selam gönderir. Oradaki zulümleri görmeden döner bize der ki; 'buralarda niye büyükelçimiz yok?' Emin olun bilmez, Mescid-e Aksa ne demek bilmediği için 'İsrail ile niye dost değiliz?' der. İşte Sakarya'dan söylüyorum, Mescid-i Aksa'ya postalları ile girenlerle biz dost olmayız."

'THY, GENÇLERE YÜZDE 30 İNDİRİMLİ'

Gençlere dünyayı ve özellikle Türklerin ayak bastıkları coğrafyayı gezmeleri tavsiyesinde bulunan Davutoğlu, "Gidip Balkanlar'ı görün, Orta Asya'ya, Ortadoğu'yu, bütün diyarları sonra THY ile konuştuk, 12 yaş ile 25 yaşları arasındaki gençlere artık THY biletleri artık yüzde 30 indirimli. Gideseniz Evladı Fatihan'ı göresiniz, Türkiye'nin merkezi olduğu coğrafyaları göresiniz." şeklinde konuştu.

'4 YANLIŞ BİR ARAYA GELİP AK PARTİYİ GÖTÜRMEK İSTİYOR'

CHP, MHP, HDP ve Hizmet Hareketi'ni hedefe koyan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üç tanesi birlikte eski Türkiye partisi. Şimdi onlara paralel çete eklendi. DHKP-C eklendi, Kandil eklendi. Hepsi birden AK Parti'nin yükselişini durdurmaya çalışıyor, onlara karşı dimdik duracak mıyız? Dört yanlış bir araya gelip AK Parti'yi götürmek istiyor. İnşallah 7 Haziran'da, 7 rakamının mübarek şekliyle 7 güzel insanı Ankara'ya gönderiyor musunuz?"

CİHAN
<< Önceki Haber Davutoğlu: Biz Mursi'ye, Kılıçdaroğlu Sisi'ye selam... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER