SP'li Güneş: Sosyal barışı bizden başka kimse sağlayamaz


Saadet Partisi Batman Milletvekili adayi İbrahim Güneş, sosyal barışın sağlanması için öncelikle adil bir gelir dağılımının yapılması gerektiğini söyledi. Sosyal barışı Saadet Partisi'nden başka bir partinin yapamayacağını ifade eden Güneş, 1 Kasım seçimlerinde vatandaşlardan destek istedi.

Saadet Partisi'nin iktidarında sağlıklı çalışma hayatı bakımından işyerlerinin çalışma koşullarının uygun hale getirileceğini belirten Güneş, "Herkesin işini serbestçe seçeceği, gerekli imkan ve ortam hazırlanacaktır. Herkese eşit çalışma karşılığında eşit ücret verilecektir. Çalışanın hakkı alnının teri kurumadan verilecektir. İş hayatında taciz, baskı uygulama, ayrımcılık ve mağdur edici davranışlara izin verilmeyecektir. Türkiye'de sendikacılık gözden geçirilecek ve işler hale getirilecektir. Sendikalar üyelerinin sorunlarının çözümünde aktif rol alan, çatışma aracı değil, çalışanları eğiten, dayanışma ve yardımlaşmayı artıran kurumlar haline getirilecektir" dedi.

Ülke için faydalı çalışmalar yapacaklarını anlatan Güneş, şunları söyledi: "Hizmet satın alma yoluyla çalıştırılanlar ile tarım sektöründe çalıştırılan mevsimlik işçilerin çalışma şartları ve sosyal güvenlikleri gözden geçirilecektir. Mevsimlik işçilere asgari ücretin üstünde ücret ödenecektir. Bu hususta, istihdam sağlayan tarım üreticilerine ve işverenlerine gerekli destek ve teşvikler sağlanacaktır. Yönetimimizde, Türkiye'nin kanayan yarası olan asgari ücret uygulaması yeniden ele alınacak, işçinin yüzü tıpkı Refah-Yol Hükümeti'nde olduğu gibi gülecektir. İş barışı sağlanacak ve asgari ücretten vergi alınmayacaktır. İşçi, memur ve emekliye yüzde 50 zam yapılacaktır."
SPli-Gunes-Sosyal-barisi-bizden-baska-kimse-saglayamaz-1911457.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber SP'li Güneş: Sosyal barışı bizden başka kimse sağlayamaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER