Fenerbahçe Ülker'e Banvit freni

Beko Basketbol Ligi'nin 7. haftasında Banvit, sahasında Fenerbahçe Ülker'i 91-76 yendi

Fenerbahçe Ülker'e Banvit freni

Beko Basketbol Ligi'nin 7. haftasında Banvit, sahasında Fenerbahçe Ülker'i 91-76 yendi. Avrupa'da rüzgar gibi esen Fenerbahçe, zorlu geçen maç sonunda kaybeden taraf oldu.

Karşılaşma iki takımın karşılıklı basketleriyle başlarken, Banvit, Erkan ve Davis, Fenerbahçe Ülker ise Bjelica, Preldzic ile sayılar bulunca 3. dakika 6-4 deplasman takımının üstünlüğüyle geçildi. Sert savunma yapan ve hızlı hücumda Zoric ve Bogdanovic ile başarılı olan konuk ekip, 5 dakikada farkı 4 sayıya çıkardı: 8-12. Rowland ve Mejia’nın sayılarıyla aradaki farkı 7 dakikada 1 sayıya indiren Banvit, Erkan’ın pota altında bulduğu basket ile 7. dakikada 15-14'lük skorla öne geçti. Ev sahibi takım, oldukça çekişmeli geçen ilk periyodu Davis ve Markovic'in dış atışlardan bulduğu basketlerle 8 sayı farkla 25-17 önde tamamladı.

Banvit, 2. periyoda Cevher’in basketiyle başladı. Ev sahibi takım Davis, Fenerbahçe Ülker de Preldzic, Metecan, McCalebb, Bogdanovic ve Kleiza sayılar buldu. 12. dakika 31-30 Banvit’in üstünlüğüyle geçildi. Yeşil turunculu ekip, Davis, Simmons ve Rowland'ın da devreye girmesiyle, 14. dakikada farkı 7 sayıya (39-32) çıkardı. Fenerbahçe Ülker, Kleiza, Zoric ile aradaki farkı eritmek için pota altında etkili olurken, Banvit, Davis, Rowland ile sayılar buldu. 17. dakika 45-41 Banvit’in üstünlüğüyle geçildi. Banvit, Mejia, Rowland ve Markovic ile etkili oldu ve devreyi 6 sayı farkla  51-45 üstün tamamladı.

3. çeyreğin ilk beş dakikasına ev sahibi ekipten Rowland’ın 3 sayılık atışları damga vurdu. Banvit, Kenan ve Bogdanovic ile farkı azaltmaya çalışan Fenerbahçe Ülker karşısında 35. dakikaya da 63-55 önde girdi. Sarı lacivertli ekibin boş hücumlarını Ermal ve Davis ile cazalandıran Bandırma ekibi, bu periyotta son iki dakikaya 12 sayı farkla 67-55 üstün girdi ve çeyreği 71-50 önde bitirdi. 

Son periyodun ilk 2,5 dakikasında taraflar sayı bulamadı. Fenerbahçe Ülker, Bogdanovic ile "siftah" yaparken, Majia ve Erkan, Banvit adına pota altını iyi kullanınca fark 15 sayıya çıktı: 76-61. Banvit’in boş hücumlarına Zoric ve McCalebb'in sayılarıyla karşılık Fenerbahçe Ülker, son beş dakikada farkı 9 sayıya (76-67) indirdi. Son dakikalara oldukça rahat giren Banvit, karşılaşmadan 15 sayı farkla 91-76 galip ayrıldı.

AA

<< Önceki Haber Fenerbahçe Ülker'e Banvit freni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER