Fenerbahçe'nin rakibi Viktoria Plzen'i tanıyalım

BATE Borisov'u eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde 3. Tur'a yükselen Fenerbahçe, Napoli'yi kupa dışına iten Viktoria Plzen ile eşleşti.

Fenerbahçe'nin rakibi Viktoria Plzen'i tanıyalım

Çek futbolunun en köklü temsilcilerinden birisi olan Viktoria Plzen, 16. haftası oynanan Çek Cumhuriyeti Ligi'nde lider konumunda bulunuyor. 34 puan toplayan Plzen, 10 galibiyet 4 beraberlik ve 2 de mağlubiyet alırken 27 golü atıp kalesinde 11 gol gördü.

Avrupa macerasına 2. ön eleme turundan başlayan kırmızı mavili ekip, UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid'in de bulunduğu B grubunu lider tamamlayarak 2. Tur'da Napoli ile eşleşmişti. Napoli'yi deplasmanda 3-0 mağlup ederek bir anda Avrupa futbolunun gündemine oturan Çek temsilcisinin bu zafer dışında yakaladığı istikrar da gözlerden kaçmıyor. Plzen bu sezon çıktığı 13 Avrupa kupası maçında sadece 2 mağlubiyet 1 beraberlik alırken 10 maçtan galip ayrılmayı başardı.

Takımdaki futbolcuların toplam değeri sadece 12.3 milyon Euro olan Viktoria Plzen, maçlarını ise Plzen kentindeki 11 bin 700 kapasiteli Struncovy Sady Stadyumu'nda oynuyor.
<< Önceki Haber Fenerbahçe'nin rakibi Viktoria Plzen'i tanıyalım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER