Galatasaray Portekiz'i karıştırdı

Galatasaray'ın gündeminde yer alan Bruma'nın avukatı Gomes'ten önemli açıklama... Gomes, FIFA kurallarına göre yıldız futbolcunun bu ay sonunda serbest kalabileceğini söyledi

Galatasaray Portekiz'i karıştırdı

Galatasaray’ın yeni hedefi Bruma konusunda Portekiz’de ilginç gelişmeler yaşanıyor. Portekiz U20 Milli Takımı formasıyla ülkemizde yapılan Dünya Şampiyonası’nda forma giyen ve sergilediği performansla büyüleyen 19'luk yıldızın, Ünal Aysal ve Fatih Terim’in fikir birliğiyle alınmasına karar verilmişti.  

Cimbom’un yıldız futbolcu için harekete geçtiğini doğrulayan Portekiz’in önde gelen spor gazetesi Abola da transferi 1. sayfasına taşıyarak sarı-kırmızılıların kulübü Sporting Lizbon’a 12 milyon euro teklif ettiğini öne sürmüştü. Bruma’nın avukatı Bebiano Gomes’in bu sabah saatlerinde Lizbon havalimanında basına yaptığı açıklama gündeme bomba gibi düştü. Gomes, Bruma’nın Sporting ile olan kontratının bu ay sonunda biteceğini açıkladı.

FIFA kurallarına göre…

Abola gazetesi de Bebiano Gomes’in bu sözlerinden yola çıkarak ilginç bir detayı yazdı. FIFA kurallarına göre 18 yaşından küçük bir futbolcu 3 yıldan fazla sözleşme imzalayamıyor. Bruma’nın 16 yaşındayken imzaladığı kontrat 2010/2011, 2011/2012 ve 2012/2013 sezonlarını kapsıyor ve böylelikle bu sezon sona ermiş oluyor. 19 yaşındaki süperstarın 2 yıllık opsiyonu bulunuyor. Ama Galatasaray’ın toplam 7 milyon euroluk teklifi karşısında başı dönen Bruma da avukatı Gomes aracılığıyla opsiyonu kullanmaya yanaşmıyor ve mevcut kontratını Sporting Lizbon’a karşı bir koz olarak kullanıyor.

Chelsea de peşinde

Sporting kulübü anlaşmanın 17 yaşında yenilendiğini iddia ediyor. Ama futbolcuya yakın kaynaklar böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtiyor. Galatasaray da bu kontrat şartlarını kullanıp, bonservis konusunda Sporting Lizbon’u sıkıştırıyor. Bruma’nın aynı zamanda menajerliğini de yapan Gomes, Galatasaray’ın toplam 7 milyon euroluk teklifine karşın Chelsea’den de 4 milyon euroluk bir teklif aldıklarını açıkladı. Gine asıllı yıldız için PSV Eindhoven’ın da devrede olduğu kaydediliyor.
<< Önceki Haber Galatasaray Portekiz'i karıştırdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER