Mağdur edilen başörtülü sporcudan büyük başarı!

Konya'da düzenlenen müsabakalara başörtüsüyle çıkamayan Selvanur Akkurt, Sırbistan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda birinci oldu.

Mağdur edilen başörtülü sporcudan büyük başarı!

Geçtiğimiz aylarda Konya'da düzenlenen 40. Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası'ndaki müsabakalara başörtüsüyle çıkamayan Selvanur Akkurt, Sırbistan'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda Kumite 48 kilo kategorisinde birinciliği göğüsledi. Akkurt, başörtüsüyle çıktığı bu müsabakalarda daha iyi motive olduğunu ve bunun da kendine olumlu olarak geri döndüğünü söyledi. 

Gaziantep Özel Mutafoğlu Anadolu Lisesi 11'nci sınıf öğrencisi olan Akkurt, "Ülkeme birincilikle döndüğüm için çok mutluyum. Konya'da yapılan müsabakalarda başörtümden dolayı engellenmiştim. Müsabakaya başörtümü çıkarıp girdiğim için motive olamamıştım. Bu yüzden rakibime mağlup oldum." dedi.

Başörtüsüyle müsabakalara çıkabilme kararı alındıktan sonra ringde kendini daha iyi hissetmeye başladığını da belirten Akkurt, "Daha kolay motive oldum. Bu da bana olumlu olarak geri döndü. Önce Türkiye birinciliği  kazandım, ardından da Balkan Şampiyonası'nda birinci oldum. Bana her zaman destek olan aileme, arkadaşlarıma ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Ülkemi, okulumu, ailemi temsil ediyor olmam son derece gurur verici bir şey." diye konuştu.

Elde ettiği başarının ardından okuluna dönen Akkurt, Özel Mutafoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından sevinçle karşılandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Mağdur edilen başörtülü sporcudan büyük başarı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER