Messi Ronaldo'yu ezdi geçti

İspanya La Liga'da yılın en iyileri taraftarların oylarıyla belirlendi. Yılın en iyi ve en kötülerinin seçildiği oylamada, Real Madrid ve Barcelona'nın ağırlığı gözlendi.

Messi Ronaldo'yu ezdi geçti

İspanya La Liga'da 2012 senesinin en iyileri belli oldu. İspanya'nın en çok okunan spor gazetesi olan Marca, 115.000 futbol severin oylamalarıyla sonuçları belirledi.

MARCA.com üzerinden yapılan oylamada yılın en iyi futbolcusu da belirlendi. Barcelona'nın Arjantinli süperstarı Lionel Messi oyların %60'ını alarak en iyi futbolcu seçildi. Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo sadece %14.4 oy alabildi. Atletico'nun Kolombiyalı forveti Radamel Falcao %10.6 oy alarak, dünyanın şu anda en iyi iki ismini takip etti. 

Yılın en iyi teknik direktörü oylamasında ise 10 çalıştırıcı arasından Atletico Madrid'in Arjantinli çalıştırıcısı Diego Pablo Simeone birinci olurken, Tito Vilanova %16.8 ile ikinci, Jose Mourinho %16.5 ile üçüncü, Pep Guardiola ise %13 ile dördüncü sırada yer aldı. 

Iniesta'dan büyük fark

Yılın en iyi İspanyol oyuncusu ise MARCA.com okurlarına göre aldığı %50 oyla Andres Iniesta oldu. Real Madrid'in kaptanı Iker Casillas %12.82le ikinci, Xavi %10.4'le üçüncü ve Sergio Ramos %10.1'le Iniesta'nın arkasından gelen isimler oldu.




<< Önceki Haber Messi Ronaldo'yu ezdi geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER