Türkiye spor tarihinin en kapsamlı araştırması!

Sporcu Eğitim Sağlık ve Araştırma Merkezi, 13 bin lisanslı aktif sporcu üzerinden Türkiye'nin spor haritasını çıkardı.

Türkiye spor tarihinin en kapsamlı araştırması!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı SESAM, 7 bölge ve 21 ilde yürüttüğü, tam olarak 13 bin 7 lisanslı aktif sporcuyla yaptığı anket çalışması ile ''Türkiye spor tarihinin en kapsamlı araştırmasına'' imza attı.

SESAM'da çalışan spor uzmanı Muharrem Karanfilci, fizyoterapist Banu Kabak, diş hekimi Osman Hamamcılar ve diyetisyen Ebru Aslanoğlu'nun, çeşitli spor branşlarında meydana gelen yaralanmaları tespit ederek, sakatlıkların önlenmesi ve tekrarının önüne geçmek için çözüm önerileri sunmak amacıyla başladıkları çalışma, 7 aylık anket süreci ile yaklaşık 10 ayda tamamlandı.

Atıcılık, atletizm, tekvando, judo, okçuluk, cimnastik, karate, badminton, buz pateni, basketbol, boks, masa tenisi, halter, voleybol, hentbol, güreş, yüzme, kayak, tenis, bisiklet, su topu, yelken, kano, bowling, bocce, çim hokeyi, buz hokeyi, eskrim, kürek, modern pentatlon ve triatlon olmak üzere 31 spor branşından, en azından ulusal çaptaki yarışmalara katılmış aktif sporculara yapılan anket sonucunda şu istatistiklere ulaşıldı:


-Branşlara göre cinsiyet-

Verilere göre lisanslı aktif sporcuların, yüzde 61'i erkek, yüzde 39'u ise kadınlardan oluşuyor.

Erkek sporcuların en fazla yer aldığı branş, yüzde 98,5 ile güreş oldu. Güreşi, yüzde 95,8 ile sutopu, yüzde 86,8 ile bisiklet, yüzde 81,3 ile triatlon ve 79,6 ile boks takip etti.

Kadın sporcuların en çok görüldüğü branşlar ise yüzde 79,5'lik oranla cimnastik, yüzde 78,7'lik oranla buz pateni ve yüzde 69,9'luk oranla voleybol oldu...

-Bölge bölge sporcu ortalaması-


<< Önceki Haber Türkiye spor tarihinin en kapsamlı araştırması! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER