Stahmann: Uyum kursu öğretmenleri sosyal sigortalı olsun


Bremen Sosyal İşler Bakanı Anja Stahmann uyum kursu veren öğretmenlerin sosyal sigortalı olmasını istedi. Bakan bununla ilgili federal düzeyde gerekli değişikliğin yapılmasını talep eden Stahmann, "Kim ders karşılığı verdiği ücretli personel ile mültecilere dil ve kültürel dersler organize ediyorsa, o dilini ve kültürünü öğrettiği Almanya gibi göç ülkesinde bunun aynı zamanda kontrol görevi olduğunu kabul etmemiştir." dedi.

Orta vadede mülteci başına saat ücreti olarak verilen 3,10 Euro'nun 4,40 Euro'ya çıkarılması gerektiğini belirten Stahmann,"Eyalet uyum bakanlarının arkasında olduğu bu istek anlaşma talebiyle federal hükümete gönderilebilir." şeklinde konuştu. Şimdi bile sosyal sigortalı çalışma imkanı sunulan entegrasyon öğretmenlerinin ikinci ya da yabancı dil olarak Almanca öğretebileceğinin görüldüğünü ifade eden Stahmann, "Bu ancak uyum kursu düzenleyen kurumların bu şekilde çalışma imkanı sunmasıyla olur." açıklamasında bulundu.

Üniversitelerde yabancı dil olarak Almanca öğretmenliği bölümünde yüksek öğrenim alacaklara daha fazla yer açılması gerektiğine dikkat çeken Stahmann,"Aksi takdirde dil kurslar tehdit haline gelir ve uyum temposunu gereksiz yere yavaşlatır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Stahmann: Uyum kursu öğretmenleri sosyal sigortalı olsun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER