STK'lar Valiliğin Yüksekova'ya taşınmasına karşı imza kampanyası düzenledi


Hakkari idari yapısının Yüksekova'ya taşınması konusu gündemdeki yerini koruyor. Hakkari şehir merkezinde, Hakkari Ticaret Odası koordinesi altında STK'lar, belediye önünde imza kampanyası düzenledi. İmza kampanyasından önce basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını yapan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Hakkari İl Temsilcisi Tahirhan Taş, Hakkari'deki idari yapının taşınması durumunda Hakkari'nin hiçbir cazibesinin kalmayacağını ifade etti.

Taş, Hakkari halkı olarak alınan bu kararın doğru olmadığını defalarca dile getirdiklerini belirterek, "Dünyanın hiçbir yerinde tarihi bir kent yıkıma uğratılamaz. İdari yapının Yüksekova'ya taşınması durumunda binlerce yıllık tarih yok olacaktır, bir medeniyet yok olacaktır. Biz Yüksekova'nın il olmasına karşı olmadığımızı defalarca tekrarladık. Fakat böyle bir kararın alınması durumunda Hakkari ilimizin hiçbir cazibesi kalmayacaktır. Esnaflarımızın yüzde 70'i kepenk kapatmak zorunda kalacaktır. Çaresiz kalan halkımız göç etmek zorunda kalacaktır. Hükümet kanadı diyor ki 'Biz Hakkari'yi il olmaktan çıkarmıyoruz.' Fakat eğer siz idari yapıyı taşırsanız Hakkari il vasfını zaten yitirmiş olacaktır ve Yüksekova, Hakkari'nin bir mahallesi olacaktır. Dünyanın hiçbir yerinde 80 kilometre uzaklıkta olan bir mahalle görülmemiştir." dedi.

Eğer halka rağmen böyle bir karar alınırsa bu asla ve asla bir demokratik bir uygulama olmayacağını dile getiren Taş, "Halkımız da böyle demokratik olmayan bir karara karşı da bütün yasal, meşru, demokratik hakkını kullanacak ve böyle bir karar karşı da direniş gösterecektir. Ama biz inanıyoruz ki hükümet tarafından da iyi değerlendirilmemiştir, iyi değerlendireceğine inanıyoruz ve bu karardan bir an önce vazgeçecekleri konusunda da umutlarımızı en iyi şekilde korumaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hakkari halkı da karara tepkili. Vatandaşlar, Hakkari'nin tarihi bir şehir olduğunu belirterek "Bizim şehrimiz tarihi bir şehirdir. 85 yıldır ildir. Eskiden beri büyük bir şehirdir. Çok tarihi bir şehirdir. Ehmedê Xanî, Heseynê Bateyî bizim insanlarımızdır. Bu şehri başka yere taşınmasına izin vermeyiz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber STK'lar Valiliğin Yüksekova'ya taşınmasına karşı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER