YURTKUR banka promosyon anlaşmasına tepki


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Zülfikar Kotanlı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü ile yetkili sendika Eğitim Bir-Sen tarafından Ocak ayında imzalanan promosyon anlaşmasında yetkili sendikanın kredisini bitirdiğini belirtti.

Mehmet Zülfikar Kotanlı, yaptığı açıklamada söz konusu anlaşmaya tepki gösterdi. "Böyle bir anlaşma sendikacılık tarihinde ne görülmüş ne de duyulmuştur." diyen Kotanlı, şu ifadeleri kullandı: "Yetkili sendika Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı'nın lanse ettiği YURTKUR çalışanlarına 1 defaya mahsus olmak üzere 3 yıllığına bin 750 TL ve zamanı belli olmayan daha sonra kurum yetkilileri ve banka yetkililerinin mutabık kalması halinde 500 TL ilave dayatma kredi kartına yüklü çip para puan olarak promosyon ödemesi yapılacağı hususunda anlaşıldığı ifade edilmektedir. Kurum çalışanlarının hakları yetkili sendika tarafından Toplu Sözleşme masasında olduğu gibi promosyon masasında da satılmıştır.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla'nın açıklamaları kurum çalışanları açısından büyük bir talihsizliktir. Yıllardır yapılan promosyon anlaşmaları araştırıldığında böyle basit bir anlaşma ilk kez görülmektedir. Yayla' ya sormak gerekir, 2013 yılında Ege Üniversitesi 2 bin 150 TL, Erciyes Üniversitesi 2 bin 350 TL ve Atatürk Üniversitesi 2 bin 470 TL promosyon almıştır. Bu üniversitelerin 2013 yılında YURTKUR çalışanları yine Eğitim Bir-Sen tarafından imzalanan promosyon anlaşması ile bin 350 TL almıştı. 3 yıl sonra yapılan bu anlaşmayı başarı olarak lanse etmeniz YURTKUR çalışanları açısından büyük bir talihsizliktir."

Kotanlı, promosyon anlaşması yapılan bankalarla ilgili olarak kafalarda soru işareti oluştuğuna da dikkat çekerek, şunları kaydetti: "Banka promosyon anlaşmasına kaç banka çağrıldı, bu bankalar arasında kaç özel banka davet edildi? Neden Halk Bankası üzerinde promosyon anlaşması diretildi? Sayın Yayla bunlar hakkında bir açıklama yapmalıdır. Sendikacılığın başlıca amacı üyelerinin önce kazanılmış sosyal hak ve menfaatlerini korumak ve sonrada bu hakları geliştirmek değil midir? YURTKUR çalışanlarının hangi hakları korundu ve geliştirildi. 20 Temmuz tarihli Başbakanlık Genelgesi promosyonlarla ilgili hukuki bir boşluğu doldurmuştu. İmza altına aldığınız anlaşmalarla hukuki boşluk yama doldurmaz bir hal almıştır maalesef yapılan bu anlaşma YURTKUR çalışanlarının 3 yılını Halk Bankası'na ipotek etmekten başka bir terimle ifade edilemez." CİHAN
<< Önceki Haber YURTKUR banka promosyon anlaşmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER