Stoltenberg: Patriotlarla ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor


NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABD ve Almanya'nın geri çekme kararı aldığı Patriotlarla ilgili misyonun görev süresiyle ilgili müzakerelerin sürdüğünü ifade etti.

Patriotların geri çekilmesi için doğru zaman olup olmadığının sorulması üzerine Stoltenberg, hem Türkiye hem de diğer müttefiklerle füze tehdidine karşı sağlanan korumanın nasıl devam ettirileceği ile ilgili müzakerelerin sürdüğünü kaydetti.

Türkiye'nin, Patriotların ülkedeki varlığının devam etmesini istediği fakat Almanya ve ABD'nin söz konusu füze sistemlerini geri çekmede kararlı olduğu belirtiliyor. NATO'nun, bu iki ülkeden oluşacak boşluğu dolduracak müttefikleri ikna çabası içinde olduğu ifade ediliyor.

Almanya'nın Noel öncesinde askerlerin ülkeye geri getirme niyeinde olduğu biliniyor. Toplantı öncesinde açıklama yapan Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, füze sistemlerini geri çekme kararının arkasında durdu. Ursula von der Leyen, savaş uçaklarının yol açabileceği yeni tehdidin Türk Hava Kuvvetleri tarafından bertaraf edilebileceğini vurguladı.

NATO, Suriye'den gelebilecek füze tehdidine karşı Türkiye'ye önceki yılın başında Patriot sistemlerini konuşlandırmıştı. ABD ve Almanya'nın çekilmesinin ardından İspanya'ya Türkiye misyonunda Fransa ve İtalya'nın destek verebileceği konuşuluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Stoltenberg: Patriotlarla ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER