Su doldurmaya giderken kamyonun altında kalan anne ve kızı öldü


Zonguldak'ta su doldurmaya giden anne ve kızı, devrilen kamyonun altında kalarak hayatlarını kaybetti.

Kaza, Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesi Merkez Mahallesi'nde meydana geldi. Karabük Demir Çelik Fabrikaları'nın yükünü Eren Limanı'ndan taşıyan Serkan T. idaresindeki 67 EH 365 plakalı kamyon, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki bahçeye devrildi. Bu sırada su doldurmaya gittiği öğrenilen Havva Celep (57) ve kızı Mürüvvet Gören (38), kamyonun altında kaldı.

Çok sayıda AFAD, itfaiye, polis ve 112 Acil Sağlık ekibi kaza yerine sevk edildi. Ekipler, kömür yüklü kamyonun altında kalan anne ve kızını kurtarmak için yoğun çaba gösterdi. Anne ve kızın komşuları da kurtarma çalışmasına destek verdi.

Termik santral şirketine ait iki adet vinç yardımıyla kaldırılan kamyonun altından güçlükle çıkartılan Havva Celep ve Mürüvvet Gören, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Anne ve kızı, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Kaza sonrası devrilen kamyondan kendi imkanlarıyla çıkan sürücü, kayıplara karıştı. Polis ekipleri şirket yetkilileriyle görüşerek 67 EH 365 plakalı kamyonu hangi sürücünün kullandığı konusunda bilgi aldı. Polis ekipleri daha sonra Serkan T. isimli kamyon sürücüsünü gözaltına aldı.

MAHALLE SAKİNLERİ TEPKİLİ: SÜRATLİ KULLANMAYIN DİYE DEFALARCA UYARDIK

Mahalle sakinleri, şirketin kamyon sürücülerine tepki gösterdi. Defalarca şirket yetkililerini uyardıklarını anlatan bir vatandaş, "Yüz kere söyledik. Şirket yöneticilerine defalarca anlattık, kamyon şoförleriniz hızlı kullanıyor dedik. Ama dinlemediler." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Su doldurmaya giderken kamyonun altında kalan anne ve kızı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER