ŞUÇGAD Başkanı Gülebak: Kaleme dokunan ülkeye zarar verir


Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (SUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak, "Kaleme dokunan ülkeye zarar verir. Basın üzerindeki baskı doğruların yansımasını engeller." diyerek basına yönelik baskılara tepki gösterdi.

Ertuğrul Özkök, Ahmet Altan, Ekrem Dumanlı, Ahmet Hakan ve Cengiz Çandar gibi gazetecilere gözaltı kararı, ceza veya soruşturmalar açılmasına, Zaman Gazetesi'nde hukuksuzca arama yapılmasına tepki gösteren Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği (SUÇGAD) Başkanı Tahir Gülebak basına yönelik baskıların ülkeye zarar vereceğini vurguladı. Kalemin özgür olması gerektiğini savunan Gülebak, basının üzerindeki baskıların doğruların yansıtılmasına engel olunacağını ifade etti.

Gülebak, şu ifadelere yer verdi: "Biz, dernek olarak basına kim olursa olsun kaleme el atıldığı zaman karşıyız. Kalem özgür olacak. Fikri zikri ne olduğu önemli değil hiçbir kaleme dokunulmamalı. Yaşananlar medyayı doğal olarak rahatsız ediyor. Bu yazarlar gözaltına alınıyorsa insanlar rahatsız olur. Baskılar ülkede doğruların yazılmasına engel olur. Kaleme dokunan ülkeye zarar verir."
CİHAN
<< Önceki Haber ŞUÇGAD Başkanı Gülebak: Kaleme dokunan ülkeye zarar verir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER