Şule Karaca, Silivri'deki çağ dışı muameleyi gözler önüne serdi

Özgür medyayı hedef alan operasyon kapsamında bir dizi senaryosundan tutuklanan Gazeteci Hidayet Karaca'nın eşi Şule Karaca, eşiyle görüşmek için cezaevine gittiği zamanlarda yaşadığı zorlukları anlattı.

Şule Karaca, Silivri'deki çağ dışı muameleyi gözler önüne serdi

Görevlilerin kazağındaki ve eteğindeki metal nedeniyle çıkartıldığını belirten Karaca, o gün görüşe pardesüyle girdiğini söyledi, "Artık ayarladık, forma gibi her görüşte aynı şeyleri giyiyoruz hepimiz." ifadelerini kullandı. Karaca, tutuklu polislerden Gafur Ataç'ın 3 yaşındaki ikizlerinin ise, içeri yiyecek ve içeçek alınmadığı için aç ve susuz bırakıldığını, çocukların bir saat boyunca açlıktan ağladıklarını belirtti.

İşte Rotahaber'e konuşan Şule Karaca'nın o ifadeleri:

“Bir kere gittiğimizde içimdeki kazağı çıkarmamı istediler. Kazakta bir metal mi ne varmış. Taşları falan vardı küçük. ‘Geçemezsiniz, mümkün değil' dediler. Kazağı çıkarıp girdim.

“GÖREVLİLER  ETEĞİMİ VE KAZAĞIMI ÇIKARTTIRDILAR, PARDESÜYLE GİRDİM”

Yine başka bir zaman da eteğim problem oldu. İlk zamanlar 6 No'lu Cezaevindeyken mont gibi şeyler bulunduruyorlardı. Şimdi burada bayan, ‘kendiniz hazırlıklı gelin' dedi. Ben de o gün boşta bulunmuşum, eteğimde zincir gibi küçük bir şey vardı. 'Eteğin o kısmını sök ya da kes' dediler. Sökülecek bir şey değildi. X Ray cihazından geçerken hiç ötmemesi gerekiyormuş. Pardesüyle girdim o gün de görüşe. Kayınpederim 80 yaşında yürüyemiyor, kulağı duymuyor, X Ray cihazından on kez geçirdiler tekrar tekrar. Çok bunaldı adamcağız da. Tüm bunları Hidayet Bey'e söylemedik üzülmesin diye.

Yine o gün, Gafur Ataç'ın da eşinin pantolonunun düğmesinde bir şey varmış mahvoldu kızcağız. Geçemedik ikimizde. Açık görüşe geç kaldık ikimiz de. Artık ayarladık, forma gibi her görüşte aynı şeyleri giyiyoruz hepimiz.

“GAFUR ATAÇ'IN İKİZLERİ AÇ KALDI, SU DAHİ VERMEDİLER”

Gafur Ataç'ın ikizleri vardı. İkizler içeriye girerken yiyecek içecek hiçbir şey almadılar. İki tane üç yaşında ikizler. 75 yaşında yaşlı neneleri bakıyor. Onlara o gün çok üzülmüştük hepimiz. Kapalı görüş hatta. Suları bile almadılar. Çocuklar bir saat boyunca açlıktan ağladılar. O kadar üzüldük ki, en sonunda görevlilere 'bir meyve suyu, kraker bir şey verin' dedik. ‘Yok öyle bir şey' dediler. Çocuklar çok ağladılar.

Bir de Hidayet bey oranın çok sıcak olduğunu söyledi. Havalandırma problemi var. Basık bir yer zaten  bulundukları yer. 10 metrekare alanda 3 kişi kalıyorlar. Yeme içmeyi zaten sorun yapmaz o, eskiden de az yediği için. Onları aştı.”

Kaynak: ROTAHABER/Eşref Aydoğmuş
<< Önceki Haber Şule Karaca, Silivri'deki çağ dışı muameleyi gözler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER