Süleyman Yaşar: Hani dolar alanın eli yanacaktı, Türkiye tek partili AKP hükümetiyle ekonomik krize girdi

Süleyman Yaşar: Hani dolar alanın eli yanacaktı, Türkiye tek partili AKP hükümetiyle ekonomik krize girdi

Ekonomiyi yönetenler dolar alanın elinin yanacağını söyledi. Ama dolar alanın eli yanmadı. Dolar almayanın cebi yandı. Ve son altı ayda Türk parası Amerikan Doları karşısında yüzde 23 oranında, son 24 ayda yüzde 55 oranında değer kaybetti.

Böylece vatandaşın Türk parası olarak tuttuğu tasarrufları son altı ayda yüzde 23 oranında, son 24 ayda yüzde 55 oranında satın alma gücünü kaybetti.

Tabii bu arada dolardaki artışın iç fiyatlara yansıması enflasyonu çoğalttığı için vatandaşın bütçesi iyice bozuldu. Bu arada hemen hatırlatalım Mayıs ayında ham petrol ve doğalgaz ürünlerinde bir önceki aya göre yüzde 10,75 oranında artış oldu. Bu artışın tüketici fiyatlarına yansımasını daha görmedik. Önümüzdeki günlerde üretici fiyatlarındaki artış tüketici fiyatlarına yansıyacak. Dolayısıyla enflasyon daha da artacak. Dolar almayanın cebi enflasyon nedeniyle yanmaya devam edecek.

Anlayacağınız dolar alanın eli yanar diyen AKP’li politikacılara inananlar alın teriyle kazandıkları paranın yaklaşık yarısını kaybettiler.

Gelelim bütün bunları niye anlattığımıza…

Anlattık, çünkü hükümet tek parti iktidarı olmazsa ekonomide istikrar olmaz diyor. Peki, bu nasıl istikrar? Türk parası altı ayda yüzde 23, 24 ayda yüzde 55 oranında değer kaybetti. Yarın ne olacağı belli değil. Dolayısıyla kur istikrarı olmayan bir ekonomide istikrardan bahsedilemez. Kısaca Türkiye tek partili AKP hükümetiyle ekonomik krize girdi. Ve AKP hükümetinin bu ülkeyi krizden çıkaracak önerisi yok.

(...)

<< Önceki Haber Süleyman Yaşar: Hani dolar alanın eli yanacaktı, Türkiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER