Somalı işsiz madenciler 'Minnettarız' pankartına tepkili


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Manisa mitinginden önce İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasına asılan, "Sayın Cumhurbaşkanımız, bizim için yaptıklarınızı biliyoruz. Minnettarız. SomaMadenciler" yazılı pankarta, bazı Somalı madenciler tepki gösterdi. 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 işçiye mezar olan Eynez maden ocağının sahibi Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait diğer maden ocağında 10 yıldır çalışan Sami Yavuz da tepki gösterenlerden biriydi.

Bu pankartı sendikanın yazdırmış olabileceğini ileri süren Yavuz, "Biz işten çıkarılalı kaç ay oldu. Yasal olan tazminatlarımızı bile Cumhurbaşkanı'nın Manisa mitingi olduğu gün veriyorlar. Ardından bu pankartı açıp, 'Minnettarız' kelimesini yazıyorlar. Bu yapılanlara diyecek bir söz bulamıyorum. Bizlere, yaşanan faciadan sonra çift maaş verdiler ödül olarak. Sonra da bizi toplu şekilde işten çıkardılar. Kaç aydır işsizlikten ne yapacağımı bilmezken sırf evime, çocuklarıma bir lokma ekmek götürmek için yevmiyeye gidiyorum. Şimdi çocuğum askere gidecek, cebine koyacak para nereden bulacağımı bilmiyorum. Soma'da işsiz güçsüz kalan herkes kara kara düşünüyor." dedi.

Facianın meydana geldiği madenden yaralı kurtulan işçi Ahmet Mutluer de şunları söyledi: "Evet minnettarız. 2 bin 381 işçiyi işsiz, aşsız bıraktılar. Ben kendim şu an psikolojik tedavi gördüğümden dolayı ilaç kullanmaktayım. Sırf bu yüzden beni tekrar madende işe almıyorlar. Kaç aydır işsiz geziyorum. Benim oturduğum ev kira, bakmakta olduğum çoluk çocuğum var. Bunun yanında kredi borçlarım var, ödenmesi gereken. Bu sıkıntıları yaşadığım için mi bir madenci olarak minnettar olacağım?" CİHAN
<< Önceki Haber Somalı işsiz madenciler 'Minnettarız' pankartına tepkili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER