Sultanahmet'te kar manzaraları


İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul'da yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Sabah karla karşılaşan vatandaşlar karın keyfini çıkarıyor. Bembeyaz örtüyle kaplanan tarihi yarım ada ve Sultanahmet'te kartpostallık kar manzaraları oluştu.

Kentte kar gece saatlerinde etkisini arttırdı. Gündüz de kar yağışı devam etti. Kar birikintileri araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Belediye ekipleri, yolları tuzlama konusunda zaman zaman yetersiz kaldı. E-5 Karayolu trafik sorunu yaşanmadığı görülürken, ara yollarda ise sürücüler çaresiz kaldı. Sürücüler yokuş yukarı çıkmakta zorluk çekti. Bazı araçlar kaygan zeminde patinaj çekerek ilerledi. Görevliler de vatandaşların düşmesini önlemek için kaldırımlardaki karları temizledi. Temizlik görevlisi Yaşar Algil, vatandaşların düşmemesi için karları temizlediğini aktardı.

'KARLI HAVADA SOKAK HAYVANLARI YEMEK BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR'

Her yer, beyaz örtüden nasibini alınca, sokak hayvanları yiyecek bulmakta güçlük çekti. Hayvanların açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirten hayvansever Hanifi Küpeli, "Her gün hayvanlara yem bırakıyorum. Ancak karlı havalar çok önemli. Hayvanlar açlık tehlikesiyle karşı karşıya. Birkaç dal sigara fiyatına vatandaşlar, hayvanlara yem bırakabilir." dedi.

Öte yandan tarihi kent İstanbul'da karla birlikte kartpostallık manzaralarda oluştu. Sultanahmet, Ayasofya Müzesi, Galata Kulesi ve Kız Kulesi'nde İstanbul'u anlatan doyumsuz manzaralar meydana geldi. Bu güzel manzara karşısında ise yerli ve yabancı turistler birbirleriyle kar topu oynamanın keyfini yaşadı.


CİHAN
<< Önceki Haber Sultanahmet'te kar manzaraları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER