'Sümeyye Erdoğan'a devlet protokolü' Başbakan Davutoğlu'na soruldu


CHP Konya Milletvekili Mustafa Hüsnü Bozkurt, Sümeyye Erdoğan'a Safranbolu ilçesinde devlet protokolü uygulandığı gerekçesiyle TBMM başkanlığına soru önergesi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yazılı cevaplanması talebiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği önergede Milletvekili Bozkurt, şöyle dedi: "Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Karabük Şubesi, geçtiğimiz hafta Genel Başkan Sare Aydın Yılmaz ve Başkan Yardımcısı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın katılımıyla Safranbolu ilçesinde açılmıştır. Açılışa çok sayıda davetli katılırken, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya başta olmak üzere, Karabük ve Safranbolu'nun üst düzey yöneticileri de karşılama töreninde hazır bulunmuştur."

Bozkurt bu bağlamda Başbakan Davutoğlu'na şunları sordu:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın Başkan Yardımcısı olduğu derneğin şube açılışında gösterilen hassasiyet, Atatürkçü Düşünce Derneği ya da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği gibi, Anayasamızın 2. Maddesinde belirtilen şekliyle, Cumhuriyetimizin laik yapısına sahip çıkan dernekler için de uygulanmakta mıdır?

Bugüne değin Karabük ve bağlı ilçelerde açılışı yapılan hangi dernek veya vakıfların açılışında Devlet Protokolü uygulanmıştır?"
CİHAN
<< Önceki Haber 'Sümeyye Erdoğan'a devlet protokolü' Başbakan Davutoğlu'na... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER