Sur'da gerginlik devam ediyor

Sur'da gerginlik devam ediyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar devam ediyor. İlçede sokağa çıkma yasağı dokuzuncu gününe girerken kentin farklı semtlerinde protesto eylemleri sürüyor.

Demokratik Bölgeler Partisi'nin ( DBP) çağrısı üzerine Yenişehir ilçesi Çitfkapı bölgesinde toplanan kalabalık grup, çatışmaların sürdüğü Sur ilçesine yürümek istedi. Polis barikatlarını aşamayan grup oturma eylemi yaptı. Güvenlik güçleri zırhlı araçlarıyla ve TOMA'larla kalabalığın önünde bekledi.

KALABALIK BİBER GAZI İLE DAĞITILDI

Eski Hal semtinde toplanan kalabalık grup lastik yakarak protesto gerçekleştirdi. Polis ekipleri araçlarında anons yaparak kalabalığı uyardı. Güvenlik güçleri yangını tazyikli su ile söndürdü. Daha sonra grubu biber gazı ile dağıttı. Bunun üzerine grup polise taşlı saldırıda bulundu.

Öte yandan gruba müdahale etmek isteyen bir TOMA aracı müdahale sırasında çukura saplandı. Yarım saat burada bekleyen TOMA aracını bölgedeki bir başka TOMA aracı halatlarla çekti.

Olayların olduğu caddede bir vatandaşın sokağın başında namaz kılması dikkat çekti. Diyarbakır'ın ara sokaklarındaki gerginlik sürüyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Sur'da gerginlik devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER