Sur'dan göç edenlere 'derman' oldu


Diyarbakır'da 3 aydır sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur ilçesinden göçmek zorunda kalan aileler büyük sıkıntı çekiyor. Ailelere, çok sayıda hayır kuruluşu yardım elini uzatıyor. Bunlardan biri de 'dermanbaba' lakaplı hayırsever Yılmaz Acu.

Diyarbakır'da uzun yıllardır fakirler için yardım toplayıp dağıtan Yılmaz Acu, 3 aydır Sur için seferber olduğunu belirtti. Çatışmalardan dolayı binlerce kişinin evini terk ettiğini anlatan Acu, "Girişimlerimiz sonucu, sivil toplum kuruluşları ve hayırsever iş adamlarının bağışladığı yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorum." dedi.

Acu, şunları söyledi: "Yaklaşık 3 aydır Sur ilçemizde çatışmalı bir ortam yaşanmaktadır. Onlarca insan öldü, millet perişan oldu, evlerinden, yuvalarından oldular. Ekmeğe muhtaç hale geldiler. Bunun yanı sıra esnafımız kan ağlıyor. Türkiye'nin çeşitli illerinden yardımlar gönderiliyor. Biz de muhtaçlara ulaştırıyoruz."

"İNSANLAR YETERİNCE PERİŞAN OLDU ARTIK YETER"

Anaların ağlamaması ve insanca yaşamak varken, savaşların yaşanmaması gerektiğini belirten Acu, "Gece gündüz demeden elimden geleni yapıyorum. İnsanlar yeterince perişan oldu, artık yeter. Artık bu savaş olmasın. Irak, Suriye savaşında yüzbinlerce insan öldü. Oraya bakıp ders almalıyız." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Sur'dan göç edenlere 'derman' oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER