Suriyeli dilencilerden 92'si Düziçi kampına gönderildi


Adana'da, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak gelen ve burada dilencilik yaparak geçimlerini sağladıkları belirlenen çoğunluğu çocuk 92 kişi Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki sığınmacılar için kurulan kamplara gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, okul çağındaki çocukların kavşaklar, parklar ile şehrin yoğun ve kalabalık bölgelerinde dilencilik yaptıkları, araçların camlarını silerek vatandaşları rahatsız ettikleri, ayrıca su ve mendil satıcılığı yaptıklarının bilindiği belirtildi.

Özellikle geçici koruma altına alınan Suriyeli sığınmacıların gelmesiyle satıcılık ve dilencilik yapan çocuk sayısında önemli oranda artış görüldüğü bildirildi. 2015 yılında 1.103 çocuğun sokakta çalışma ve dilenme suçundan geçici olarak koruma altına alındığı hatırlatıldı.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, daha önceden tespit edilen 13 adrese gitti. Polis, çoğu çocuk 92 kişiden oluşan 13 aileyi Osmaniye'nin Düziçi ilçesindeki kamplara yerleştirilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim etti.

Emniyet müdürlüğü ekipleri, çocuklarını sokakta çalıştıran ve dilendiren ailelerin tespiti ile bu faaliyetlerinin önlenmesi ve çocukların sokak ortamından uzaklaştırılmasına yönelik yürütülen çalışmaları sürdürürken bazı kavşaklarda halen dilenen çocukların olması dikkat çekti. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli dilencilerden 92'si Düziçi kampına gönderildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER