Suriyeyiler Kırkpınar'da bayram namazı kıldı


Edirne'de bulunan Suriyeli sığınmacıları Kırkpınar'da Kurban Bayramı namazını kıldı.
Avrupa'nın sınır kapılarını kendilerine açtığı haberi üzerine yola çıkan 10 bin 500 civarında sığınmacı Edirne'ye geldi.

Yunanistan sınırına yürümek isteyen Suriyelilere izin verilmedi. 7 bin üzerindeki sığınmacı Edirne'ye giriş yapamadan ikna edilerek geri gönderildi. Kalan ise otoyol, otogar ve kent merkezinde bir parkta beklemeye başladı. Daha sonra sığınmacıların tamamı Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanında bir araya getirildi.

Edirne'de bekleyişlerinin 10. gününe giren sığınmacıların çoğu ikna edilerek otobüslerle gitmek istedikleri illere gönderildi. Geri kalanlar ise bekleyişlerini sürdürüyor. Kırkpınar'da bekleyen sığınmacılar Kurban Bayramı'na dışarı da girdi. Ülkelerinden uzakta bayramı buruk geçiren sığınmacılar, sabahın ilk saatiyle birlikte bayram namazı için hazırlık yaptı.

Er meydanı stadı yanında yolun üzerinde battaniyeleri seren sığınmacılar namaz için saf tuttu.
Namazı ise İlyas isimli Suriyeli kıldırdı. Çok sayıda kişinin saf tuttuğu namazda bazı sığınmacılar gözyaşlarını tutamadı. Tüm Türkiye ile aynı anda namaza duran sığınmacılar, namazdan sonra bir birleriyle bayramlaştı. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeyiler Kırkpınar'da bayram namazı kıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER