Suriyeli sığınmacıların buruk bayramı

Suriyeli sığınmacıların buruk bayramı

Avrupa ülkelerine doğru umut yolculuğuna çıkan Suriyelilerin Kurban Bayramı buruk geçiyor.

Binlerce Suriyeli sığınmacı Avrupa'nın kendilerine sınır kapılarını açtığı haberi üzerine yola çıktı. Türkiye'nin Yunanistan ve Bulgaristan'a sınır ile Edirne'ye gelen sığınmacıların geçişlerine izin verilmedi. Jandarma ve polis tarafından şehrin girişinde durdurulan sığınmacılar 10 günden bu yana bekleyişlerini sürdürüyor.

Avrupa ülkelerine gitme hayali gerçekleşmeyen Suriyelilerin önemli bir bölümü ikna edilerek geri gönderildi. Geri kalanlar ise Kırkpınar er meydanında bekliyor. Edirne'de bekleyenler memleketlerinde uzak bir şekilde bayrama buruk girdi.

Edirne'de sığınmacı erkekler bayram namazını kılarken, kadınlar ise yapılan duaya eşlik etti.
Umut yolculuğu en çok kadın ve çocukları olumsuz etkiledi. Sabahın erken saatlerinde kurdukları piknik çadırından çıkan Suriyeli kadın, ateş yakarak yakınları için kahve yapmaya çalıştı.

Bayramın kendileri için çok kötü geçtiğini anlatan Suriyeli kadın, Avrupa'ya gitmek için Türkiye'de edindikleri birikimlerin tamamını sattığını kaydetti. Bayramın kendileri için bu şartlar altında geçtiğini anlatan sığınmacı kadın, sınırın kendilerine açılmadığını birlikte geldikleri insanların da geri döndüğünü ifade etti. Zor durumda olduklarını anlatan sığınmacı, geri döndüklerinde ise kalacak yerlerinin olmadığını anlattı.

Suriye bayramlarının coşkulu geçtiğini ifade eden bir başka Suriyeli kadın ise bayrama bu şekilde sokakta girdiklerini anlattı. Ülkesinde malları, mülkleri ve evlerinin olduğunu anlatan Suriyeli mülteci, bayramlarda ziyaretlerine gelenlerin çok olduğunu belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Suriyeli sığınmacıların buruk bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER