Sürücü: Eğitimin sorunlarına bir an önce çözüm üretilmeli


Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ- DER) Genel Başkanı Hamdi Sürücü, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan, öğretmenlerin ve eğitimin birikmiş sorunlarını bir an önce çözüme kavuşturmasını beklediklerini açıkladı.

ÖĞ-DER Genel Başkan Sürücü, yaptığı yazılı açıklamada, mevcut eğitim sisteminde iyileştirme ve ülkenin birikmiş sorunlarına çözüm beklediklerine işaret etti. Milli Eğitim sisteminin 'Yaz- boz tahtası'na döndüğünü belirten ÖĞ-DER Genel Başkanı Sürücü, "Milli Eğitim adeta yaz-boz tahtasına döndü. Öğretmen ve öğrenciler bir an önce eğitime başlayabilmelidirler. Hükümetin 2016 yılı bütçesini yatırımları önceleyen kalkınma bütçesi olarak hazırlaması gerekir ki sorunlara kalıcı çözümler üretecek bütçe olsun. Öğretmenler ve milli eğitim çalışanları olarak Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'dan eğitimin sorunlarını ötelemeden bir an önce çözüme kavuşturmasını bekliyoruz. Öğretmen açığı kapatılmalı. Şubat ayında yapılacağı duyurulan öğretmen atamalarının en az 50 bin olması gerekiyor. Tüm derslerin müfredatları ahlak ve maneviyatı temel alan ölçülerde yenilenmesi gerekir. Karma eğitimden bir an önce vazgeçilmelidir." dedi.

Sürücü, yeni ve adil bir anayasa hazırlanması gerektiğine de dikkat çekerek, "Hükümetin iki dönemdir söz verip gerçekleştiremediği yeni anayasanın bir an önce adil temeller üzerinde yapılması bir zarurettir. Yeni anayasa önemlidir fakat daha önemlisi bunun adaletli olmasıdır. Terör olaylarına adil, kalıcı ve acil çözüm bulunmalı." diye sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber Sürücü: Eğitimin sorunlarına bir an önce çözüm... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER