"Suudi Arabistan bir turizm, bir gelir sarhoşluğu içinde bu olaya bakmakta"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Dün hacda ve Yemen'de acı olaylar meydana geldi. Yaşamını yitiren tüm Müslümanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Suudi Arabistan bir turizm olarak bakmakta. Bir gelir sarhoşluğu içinde bu olaya bakmakta." eleştirisinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Kurban Bayramı bayramlaşması başladı. CHP'nin kabul heyetinde Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Parti Meclisi Üyeleri Fevzi Gümüş ile Rana Bozkurt yer alıyor. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, İstanbul Milletvekili Hüda Kaya bayramlaşmaya geldi.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Öncelikle kabul ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Bayramlar siyasette dilin barış dili olması, nefret dilinden kurtulması için bir fırsat. Siyasette kamplaştırıcı, gerilim içeren, hedef göseteren bir yapıda. Hac ibadeti, organizasyon sebebiyle bir eziyete dönüştü. Buruk bir bayramı daha idrak ediyoruz, değerlendiriyoruz. Umut ediyoruz ki önümüzdeki seçimler barışın egemen olmasına vesile olsun. Demokrasi ve özgürlüğün, kendini istediği gibi ifade ettiği bir coğrafyada yaşamaya imkan versin." diye konuştu.

Sezgin Tanrıkulu ise bayrama iyi başlamadıklarını belirterek "20 Temmuz'dan itibaren bizzat saray tarafından itilen kaos ortamı var. Bayram ortamı yok. Dün hacda ve Yemen'de acı olaylar meydana geldi. Yaşamını yitiren tüm Müslümanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Suudi Arabistan da bir turizm olarak bakmakta. Bir gelir sarhoşluğu içinde bu olaya bakmakta." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber "Suudi Arabistan bir turizm, bir gelir sarhoşluğu içinde... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER