Suudi Arabistan'ın en büyük kültür festivali 'Cenadriye'den renkli görüntüler


Suudi Arabistan'ın her sene geleneksel olarak düzenlediği kültür ve miras festivali "Cenadriye", bu sene de renkli görüntülerle başladı. Başkent Riyad'ın dışında kurulan festivalin açılışına Kral Selman başta olmak üzere yerli ve yabancı üstdüzey yetkililer katıldı.

Bu yıl otuzuncusu düzenlenen Cenadriya festivalinin bu yılki onur konuğu Almanya. Alman'ya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier başkanlığındaki bir heyet ile festivale katıldı. Festivalın açılış töreninden sonra düzenlenen geleneksel deve yarışı renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalde ülkenin farklı bölgelerindeki kültürlerin yanı sıra farklı ülkelerin kültürleri de tanıtılıyor. Festivale başata Bahreyn Kralı Hamad bin İsa Al-Halife olmak üzere Arap ülkelerinde çok sayıda üst düzey temsilci katıldı.

Festivalin açılışında kürsüye gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Cenadriya festivaline onur konuğu olarak davet edilmelerinden ve bu davete icabet etmelerinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.

Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, "Hepinizi kültürümüzü, değerlerimizi, geleneklerimizi ve Alman gündelik yaşam hakkında bilgi edinmek için Alman standını ziyaret etmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kral Selman ve misafirleri organizayon komitesi tarafından düzenlenen akşam yemeğine katıldı. Daha önce Türkiye'nin de onur konuğu olduğu Cenadriya festivali, 10 gün sürüyor.


CİHAN
<< Önceki Haber Suudi Arabistan'ın en büyük kültür festivali 'Cenadriye'den... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER