Taciz skandalının ardından Alman içişleri bakanına istifa baskısı


Almanya'nın Köln şehrinde ana ten istasyonunda yılbaşı gecesi yaşanan taciz ve soygunla ilişkili tartışmalar hız kesmiyor. Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Meclisi ana muhalefet partisi Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) lideri Armin Laschet ve Hür Demokrat Parti (FDP) lideri Christian Lindner eyalet İçişleri Bakanı Ralf Jäger'e baskıyı artırıyor. İki muhalefet partisi meclisin özel oturum için olağanüstü toplantı yapması için başvuru yaptı.

Halkın iç güvenlik konusunda endişeli olduğunu dile getiren liderler meclis özel oturumunun iç güvenlik gündemiyle yapılmasını istediler. Oturum yardın gerçekleşecek. Muhalefet liderleri Laschet ve Lindner KRV İçişleri Bakanı Jäger'in artık eyaletin taşıyamadığını iddia ediyorlar. Her iki partininde sözcüleri geçtiğimiz günlerde Jäger'in istifasını istemişlerdi. Liderler ise henüz istifa kelimesini telaffuz etmedi.

CDU ve FDP bu oturumda bizzat başbakan Hannelore Kraft'ın detaylı bir şekilde olayla ilgili kafalardaki soruları gidermesini istiyor.

Muhalefetin özel oturum istemesinin sebebi ise pazartesi meclis içişleri komisyonunda olaylarla ilgili bilgilendirme yapan İçişleri Bakanı'nın açıklamalarını tatmin edici bulmamaları olduğu ifade edildi. Bakanın çok konuda soruyu cevapsız bıraktığı ve kafalardaki soru işaretlerini gideremediği ifade ediliyor. Bu sebeple Jäger'e muhalefet sıralarından güvensizlik açıklamaları sesli bir şekilde dillendiriliyor. Bakan Jäger 'in Federal Meclis'i de yılbaşı olayları ile ilgili bilgilendirmesi gündemde ama bunun ne zaman olacağı henüz netleşmedi. CİHAN
<< Önceki Haber Taciz skandalının ardından Alman içişleri bakanına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER