Tarihte Adana ve Çukurova Sempozyumu'nun sonuç bildirgesi açıklandı


Adana Büyükşehir Belediyesi ile Adana Kentine ve İnsanına Hizmet Vakfı'nın iş birliğiyle, düzenlenen 1. Uluslararası Tarihte Adana ve Çukurova Sempozyumu'nun sonuç bildirgesi açıklandı. Editörlü ve hakemli düzeltmelerin ardından bir ay içinde kitaplaştırılması planlanan sempozyumun sonuç bildirgesi, Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yılmaz Kurt'un moderatörlüğünde bir araya gelen bilim insanlarınca dile getirildi.

Sempozyumda 6'sı yurt dışından olmak üzere toplam 57 farklı üniversiteden, 170 akademisyenin katılıp sunum yaptığını belirten Prof. Yılmaz Kurt, "170 kişinin katıldığı, belirli bir konuda, tarih ve arkeolojiyi temel alan bu kadar büyük, bu kadar geniş çaplı bir organizasyonu hiç bir zaman yaşamadık. Bu şekildeki uluslararası toplantılar bundan sonra da böyle yapılsın ve devam etsin diye, 1. sıfatını özellikle koyduk. Bundan önce toplantı yapılmadığı ya da öncekilerin önemsiz olduğu anlamı bundan çıkarılmamalı." dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine çok büyük imkan sağladığını belirten Prof. Kurt, "Sempozyumdan çıkan sonuçlar bir ay içinde kitap haline getirilecek. 4 ayrı oturum yapıldı ve 4 cilt olarak basılmasını arzu ediyorum. Cumhuriyet, Osmanlı, Ortaçağ ve Eskiçağ... 4 oturumun, 4 ayrı kitap olarak bastırılması kullanıcı açısından daha sağlıklı olur. Bu bildiriler editörlü ve hakemli olarak yayınlanacak. Böylece uygun görülmeyen az sayıda bildirinin de elemesinin yapılma ihtimali ortaya çıkıyor. 'Hakemli Sempozyum Bildirisi Statüsü' kazandırılacak sempozyuma. 30 yıldan bu yana Adana üzerine çalışan biri olarak, bu kadar çok sayıda değerli akademisyenin bu konuda bildiri sunmasından son derece mutlu oldum. Çember genişledi. Şimdi danışabileceğimiz kişilerin sayısı arttı. Daha önce Adana üzerine çalışmamış arkadaşlarımız bile artık Adana üzerine çalışmaya başladı. Adana kültürü ve tarihi daha geniş bir yelpazede tartışılır hale gelecek. Bundan dolayı da son derece mutluyum. Yeni Asur ve Genç Hitit dönemleriyle ilgili bilgi verildi" ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tarihte Adana ve Çukurova Sempozyumu'nun sonuç bildirgesi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER