Tayvan'dan 5 şehir, "Dünya'nın en akıllı topluluğu" listesine aday


Akıllı Topluluklar Forumu'nun (ICF) her sene seçtiği "Dünya'nın en akıllı topluluğu" listesinin ilk aşaması olan Smart21'e Tayvan'dan beş şehir girdi.

ICF tarafından her sene 7 şehrin seçildiği listenin bu sene ilk aşamasında 8 ülkeden 21 şehir seçildi. Kanada, Tayvan, ABD, Avusturalya, Almanya, Hollanda, Yeni Zellanda ve İsviçre listeye giren ülkeler oldu. Tayvan, Yeni Taipei, Taoyuan, Kaohsiung, Taitung ve Hsinchu şehirleriyle, 8 şehirle listede ilk sırada yer alan Kanada'dan sonra ikinci sırada yer aldı.

ABD'nin Dublin şehrinde bulunan Global Enstitü Akıllı Topluluklar Araştırma Merkezi'nde, yaklaşık bir gün süren online görüşmeler sonucunda dünyanın 150 ayrı ülkesi içerisinden 21 tanesi seçildi. İlk aşamada finale kalan 21 şehir, önümüzdeki altı ay incelemeye tabi tutulacak. Daha sonra 21 şehir içerisinden 7 bölge seçilecek.

Tayvan geçen yıl da ilk 7 listesine Yeni Taipei şehriyle girmeyi başarmıştı. Bu yıl Tayvan, Kaohsiung şehrinin de listeye gireceğinden umutlu.aday-1912219.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Tayvan'dan 5 şehir, "Dünya'nın en akıllı topluluğu"... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER