TBMM Başkanı, CHP'li Yarkadaş'ın soru önergesini geri gönderdi


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş'ın yazılı soru önergesindeki 3 maddeyi gerekçe gösterdi ve geri gönderdi. Önergenin geri gönderilme gerekçesinde yer alan üç maddenin, Can Dündar-Erdem Gül, ÖSO ve yargının tutumuna ilişkin olduğu belirtildi.

Barış Yarkadaş konuyla ilgili açıklamasında, yılın son günlerinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplaması istemiyle, 14 soruluk bir yazılı önergesi verdiğini bildirdi. Önergede, güncel ve siyasal gelişmelere ilişkin sorular yer aldı. Önergenin 9, 12 ve 14. maddeleri ise TBMM Başkanı İsmail Kahraman tarafından "uygun bulunmayarak" değiştirilmesi ya da önergeden çıkarılması istemiyle kendisine geri gönderildiğini duyurdu.

AK PARTİLİ VEKİLİN SÖZLERİNİ SORMUŞTU

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın Meclis İçtüzüğü'nün 96 ve 97. maddesini gerekçe göstererek geri gönderdiği sorulara ilişkin açıklama yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, "Sayın Kahraman, önergemi geri göndermiş. Üç sorunun Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sorulmasının uygun olmadığını belirtmiş. Soruların biri, AKP Milletvekili Yasin Aktay'ın sözlerine ilişkindi. Hatırlarsanız, Yasin Aktay, 18 Mayıs tarihinde, (O silahlar Özgür Suriye Ordusu'na gidiyordu) demişti. Ben de Davutoğlu'na bu sözler hakkında ne düşündüğünü sordum." dedi.

"YARGI NEYİ BEKLEDİ?"

Yarkadaş, MİT TIR'larına ilişkin haberlere açılan davaların zamanlamasına dikkat çeken sorusunun da Kahraman'dan döndüğünü belirtti ve Başbakan Davutoğlu'na "Haberlerin yayınlanmasının ardından tek bir dava bile açmayan yargı, dava açmak için neden 1 Kasım seçimlerinin sonuçlarını beklemiştir?" diye sorduğunu ifade etti.

"CAN VE ERDEM DE RAHATSIZ ETTİ"

TBMM Başkanı Kahraman'ın Can Dündar ve Erdem Gül'e ilişkin soruyu da iç tüzüğü gerekçe göstererek geri gönderdiğini belirten Yarkadaş, "Meslektaşlarımıza ilişkin soruşturma, Basın Kanunu'na aykırı bir şekilde açılmıştır' dedim önergemde. Ardından da (Can ve Erdem, bu koşullarda Silivri'de tutuklu mudur, yoksa esir midir?) sorusunu yönelttim. Bu sorum da Kahraman tarafından geri gönderildi." ifadesini kullandı.

"SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Meclis Başkanı Kahraman'ın iç tüzüğün ilgili maddelerini gerekçe göstererek önergesini geri göndermesinin 'tarafsızlık ilkesiyle bağdaşmadığı'nı belirten Yarkadaş, "Meclis Başkanı, Meclis'in çalışmasını ve denetim görevi yapmasını engelliyor." diye tepki gösterdi. CHP'li Yarkadaş, "AKP'nin rahatsız olduğu soruları sormaya ve cevaplarını kamuoyuna duyurmaya devam edeceklerini." sözlerine ekledi. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı, CHP'li Yarkadaş'ın soru önergesini geri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER