TBMM Başkanı Yılmaz: Demokratik protestoların dışına çıkmayın!

TBMM Başkanı Yılmaz: Demokratik protestoların dışına çıkmayın!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz, "Vatandaşların kaos ve yılgınlık yaratmak amaçlı girişimler karşısında soğukkanlılıklarını muhafaza etmeleri, demokratik protestoların dışına çıkmamaları, terörle mücadele son derece önemlidir." dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, açılış ve temel atma programlarına katılmak üzere sabah saatlerinde Sivas'a geldi. Şarkışla ilçe girişinde Vali Alim Barut ve il protokolü tarafından karşılanan İsmet Yılmaz, daha sonra Kayseri Şeker Fabrikası Şarkışla Bölge Müdürlüğü ve Tarım Market ile Şarkışla Lisanslı depoculuk temel atma törenine katıldı.

Burada konuşan Meclis Başkanı Yılmaz, son dönemde artan terör olayları nedeniyle birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. "Ay yıldızlı bayrak altında birlik ve beraberliğimizi devam ettirdiğimiz sürece çok daha iyi günler göreceğiz" diyen İsmet Yılmaz, şöyle devam etti: "Ülkemizin bugün içinde yaşadığı durumda güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelik saldırılar hepimizin yüreğini yaralamaktadır. Bu vesilesiyle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet gazilerimize şifa diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşadığımız bu zor coğrafyada her türlü toplumsal ve siyasal problemlerimizi demokratik siyaset zemininde çözebiliriz. Bizim tartışarak mecliste çözemeyeceğimiz hiç bir sorun yoktur. TBMM halk iradesinin tecelligahıdır. Toplumsal barış ve güvenin sağlanmasına yönelik çözümün de yegane adresidir. Milletimiz de böyle inanıyor ki seçimlere katılım yüzde 86 oldu. Dolayısıyla sizler sahip çıktıkça problemlerin ve sorunların çözümünü meclis olarak gördükçe inşallah Türkiye daha çok güçlenecek. Türkiye daha çok güçlendikçe terör ne yaparsa yapsın Türkiye'nin birliğine ve bütünlüğüne zarar veremeyecektir. Devletimiz güçlüdür. Bu zor coğrafyanın muhataralı tarihinden intikal eden zengin müktesebat ile ülkemize ve halkımıza yönelik her türlü tehdidi bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahiptir."

"MİLLETİMİZ SOĞUKKANLI OLMALI"

Son günlerde bazı illerde işyerlerine yapılan saldırılara da değinen İsmet Yılmaz, "Vatandaşların kaos ve yılgınlık yaratmak amaçlı girişimler karşısında soğukkanlılıklarını muhafaza etmeleri, demokratik protestoların dışına çıkmamaları terörle mücadele son derece önemlidir" ifadesini kullanarak, şunları kaydetti: "Güvenlik güçlerimiz terörle uğraşırken onlara ilave bir sorun, onların enerjisini ve zamanını alacak hiç bir eylemde bulunmamamız gerekir. Bu bizimi asli vatandaşlık vazifemizdir. Milli bir ödevimizdir. Halkın gücü meclisimizin, devletimizin ve cumhuriyetimizin gücüdür. Bu zor dönemler aşılır. Hiç kimsenin burnunu kanamadığı, kardeşliğin ve barışın temin edildiği bir toplumsal iklime mutlaka ulaşılır. Bunun en büyük garantisi bu ülkede yaşayan her türlü inanç, kimlik siyasal görüş sahibi insanların ortak bir arada yaşama iradesi ve kardeşlik arzusudur. Birliğimiz milletimizin gücüdür. Birbirimizle kavga edersek sahibi olduğumuz her şeyin bereketi kaçar. Temeli sağlam olan duvar yıkılmaz. Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli sağlamdır. Dünya yeniden kurulsa Türkiye yeniden kurulan bu dünyada yerini alır. Türkiye kaderimiz ve bu bizim seçimimizdir. Buna sahip çıkmak bizimi bu ülkelere ve bu vatana, evlatlarımıza olan öncelikli sorumluluğumuzdur."

Şarkışla Kaymakamı Akif Pektaş ve Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'un konuşmalarının ardından kürsüye gelen Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, çiftçilerin isteği üzerine bayram öncesi müjde vererek, pancar fiyatlarına 10 lira zam yaptıklarını açıkladı.

Son olarak yapılan dua ve kesilen kurban ile açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Alim Barut, Milletvekili Selim Dursun ile protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber TBMM Başkanı Yılmaz: Demokratik protestoların dışına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER