TBMM'de Cumhuriyet gazetesini gösterdi: Bu yiğit bir giderler bin gelirler


CHP Mersin Milletvekili Altuğ Atıcı, TBMM Genel Kurulu'nda Cumhuriyet Gazetesi'nin bir nüshasını göstererek geçtiğimiz gün tutuklanan Can Dündar ve Erdem Gül ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Resimleri ve belgeleriyle yer alan haberlerde IŞİD bayrağı dalgalanan yere silah ticaretinin belgelendiği haberlerin yayımlandığını kaydeden Atıcı, "Bu yiğit bir giderler bin gelirler. Bizleri, bizleri öldürerek bitireceğinizi mi zannettiniz. Ankara'da bizi öldürerek, Diyarbakır'da baro başkanının öldürülmesiyle, Suruç'ta gençlerin öldürülmesiyle bizi bitireceğinizi mi zannettiniz. Bir ölüp milyonların geleceğini öğrendiğinizde şaşkınlıktan küçük dilinizi yutacaksınız." şeklinde konuştu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) hükümet programını görüşmek üzere toplandı. TBMM Genel Kurulunu açan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Diyarbakır'da yaşanan saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi ve şehit olan polise Allah'tan rahmet diledi. Genel Kurul'da katip üyelikleri AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi yaptı.

Genel Kurul'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) grup önerisi görüşüldü. Öneri ile ilgili HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar ve AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can söz aldı. Hükümet programı üzerine müzakerelerin görüşüleceği gerekçesiyle öneriyi kabul etmediklerini belirtti.

Öneri ile ilgili söz alan bir diğer isim ise CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ve CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı oldu.

'IŞİD BAYRAĞI DALGALANAN YERE SİLAH TİCARETİNİ BELGELEYEN HABERLER YAYIMLANDI'

Aytuğ Atıcı, Cumhuriyet Gazetesi'nin genel kurulda göstererek geçtiğimiz günlerde tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. "İşte saygın bir gazete sizin teröristlere gönderdiğiniz silahları tek tek göstererek açıklayan gazetecileri siz hapse attırdınız." diyen Atıcı, "Eğer durup durup kandırılmışız diyecekseniz sizin kandıranlardan hesabı sormanız gerek. Sizi kandırdılarsa onlardan hesap soracaksınız. Utanmadan insani yardım gönderiyoruz diye yüzeyine ilaç altına silah koyduğunuz sandıkları ortaya çıkardılar. Bu yiğit gazeteciler bunları ortaya çıkardığında önce hayır dediniz, sonra vallahi billahi Türkmenlere gidiyordu dediniz. İşte Başbakan Yardımcınız 'Vallahi Billahi Türkmenlere gitmedi' dedi. Sizin yaptığınız insanlığa sığan bir uygulama değil." diye konuştu.

Bu uygulamaları savunmanın milletvekillerine yakışmayacağını ifade eden Atıcı, "Resimleri ve belgeleriyle çekmişler IŞİD bayrağı dalgalanan yere silah ticaretini belgeleyen haberler yayımlandı. Bu yiğit bir giderler bin gelirler. Bizleri, öldürerek bitireceğinizi mi zannettiniz. Ankara'da bizi öldürerek, Diyarbakır'da baro başkanının öldürülmesiyle, Suruç'ta gençlerin öldürülmesiyle bizi bitireceğinizi mi zannettiniz. Bir ölüp milyonların geleceğini öğrendiğinizde şaşkınlıktan küçük dilinizi yutacaksınız." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM'de Cumhuriyet gazetesini gösterdi: Bu yiğit bir giderler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER