TBMM: 'Esenboğa'daki büyük şeref salonu kapatıldı' iddiası doğru değil


TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ın "Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanlarının özel görüşme ve dinlenme amaçlı kullandığı Esenboğa Havalimanı'ndaki Büyük Şeref Salonu'nu kapattığı" iddiasının doğru olmadığını bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında yer alan "Damadın VIP Toplantısı Yılmaz'ı Kapıda Bıraktı" başlıklı haberde "Esenboğa Havalimanı'nda bulunan Büyük Şeref Salonu'nda, İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ın toplantısı olduğunun söylenmesi üzerine TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın odaya girmekten vazgeçerek başka bir odaya geçtiği, Berat Albayrak'ın Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM başkanlarının özel görüşme ve dinlenme amaçlı kullandığı salonu kapattığı" iddialarının ortaya atıldığı hatırlatıldı.

Söz konusu haberle ilgili açıklama yapma gereğinin duyulduğunun dile getirildiği açıklamada, "TBMM Başkanımız Sayın İsmet Yılmaz, Sayın Cumhurbaşkanımızı uğurladıktan sonra alandan Şeref Salonu'na dönmeden İstanbul'daki bir programa katılmak üzere doğrudan uçağa gitmiştir. Ayrıca İstanbul Milletvekili Sayın Berat Albayrak da Sayın Cumhurbaşkanı ile Çin'e gitmiş olup, uğurlamadan sonra herhangi bir toplantı yapması imkansızdır. Sözkonusu haber son dönemlerde yoğunlaştırılan bir algı oluşturma çabasının devamı niteliğinde olup tamamen gerçek dışı ve yalandır." denildi. CİHAN
<< Önceki Haber TBMM: 'Esenboğa'daki büyük şeref salonu kapatıldı'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER