Tek başına eylem yaparak seçimi protesto etti

Tek başına eylem yaparak seçimi protesto etti

Üretiminin durması nedeniyle kapısına kilit vurulan Sivas Demir Çelik Fabrikası'nda çalışan işçiler, mağduriyetlerini dile getirmeye devam ediyor. İşçilerden Ahmet Güzel, fabrikanın sorununu çözmeyen hiçbir siyasiye oy vermeyeceğini belirterek, eylem yaptı.

Özelleştirildikten sonra 2004 yılında Erol Evcil tarafından işletilmeye başlanan ve sık sık üretimin durması ve işçilere maaş verilmemesi nedeniyle adını duyuran Demir Çelik Fabrikası bu kez de seçim günü gündeme geldi.

Mağduriyetini daha önce Meclis Başkanı'na ileten ve oy kullanmayacaklarını söyleyen işçilerden Ahmet Güzel, seçim günü tek başına protesto eylemi yaptı.

'Demir Çelik Fabrikasının sorununu çözmeyen hiçbir siyasiye oy yok' yazan pankart taşıyan 12 yıllık fabrika işçisi Güzel, oy kullanmayacağını seçimi protesto ettiğini kaydetti.

Öğleden sonra Kent meydanında tek başına eylem yapan Ahmet Güzel, işçiler olarak evlerine ekmek götüremediklerini ve aç olduklarını belirterek, hiçbir siyasiye seslerini duyuramadıklarını söyledi.

MECLİS BAŞKANI YILMAZ'I ELEŞTİRDİ

Meclis Başkanı İsmet Yılmaz'a seslenen işçi 3 çocuk babası Ahmet Güzel, İsmet Yılmaz'ın kendilerine 'Beğenmiyorsanız gidin başka yer de çalışın' dediğini öne sürerek, şunları kaydetti: "Sivas Demir Çelik ayarında başka bir fabrika açtınız da bu insanlar çalışmadı mı? Çünkü kendisi bize; 'Beğenmiyorsanız gidin başka yer de çalışın' demişti. Siz devletin 2. Adamı olarak Sivas'a Demir Çelik gibi bir fabrika açtınız da insanlar gidip çalışmadılar mı? Sivas'a işyerleri açtık diye övünüyorsunuz. Bütün siyasiler gözlerini kapatmış, kulaklarını tıkamışlar."

OBAMA'YA, PUTİN'E Mİ GİDELİM?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da seslenen 37 yaşındaki mağdur işçi, "Bizler demir çelik işçileri olarak açız. 10 seneden beri bizim açlığımız devam ediyor, sıkıntılarımız çözülmedi. Sen bizim sesimizi durmazsan kime gidelim? Obama'ya veya Putin'e mi gidelim? Feryadımızı kim duyacak. Sayın Meclis Başkanımız bizi karşısından kovuyor. Sayın vekiller bizi duymuyor. Diğer siyasi partiler görmüyor. Bu akşam biri sevinecek ama üzülecek olan Demir Çelik işçileri ve aileleri olacak." dedi.

SENDİKA SESİMİZİ DUYURMUYOR

550 kişi çalışan fabrikada tek başına eylem yapmasıyla ilgili olarak da konuşan Ahmet Güzel, sendikanın sesini çıkarmamasını eleştirdi. Güzel, "Ne kadar sesimi duyurabilirim, demir çelik işçilerinin feryadını nasıl duyurabilirim? Ben isterdim ki üyesi olduğumuz sendikanın şube başkanı bunları dile getirsin. Sendikaların görevi işçi hak ve hürriyetlerini aramak değil mi? Bunu bir işçi mi yapar? Yapanlarda hain diye sıfatlandırılır mı? Herkes kendi menfaati peşine düşmüş." ifadelerini kullandı.
CİHAN
<< Önceki Haber Tek başına eylem yaparak seçimi protesto etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER