Facebook'a dikkat! Anne babalara Facebook uyarısı

Anne babalar Facebook'a dikkat edin! Çocuklarınızı yakından ilgilendiren Facebook uyarısı...

Facebook'a dikkat! Anne babalara Facebook uyarısı

Alman hükümeti, aileleri sosyal paylaşım siteleri (Facebook, Twitter) hakkında uyardı. Aile, Yaşlılar, Kadın ve Gençlik Bakanlığı; ailelerden çocuklarını internetteki tehlikelerden korumak için sitelerin güvenlik ayarlarını kontrol etmelerini, kuşkuya düştüklerinde çocuklarını sosyal paylaşım sitelerini kullanmaktan vazgeçirmelerini istedi. 

Facebook’un kullanım şartlarına göre 13 yaşından büyük herkes Facebook’a üye olabiliyor. Alman hükümetinin başlattığı SCHAU HIN adlı girişim ise aileleri sosyal paylaşım siteleri hakkında uyarıyor. Facebook’un güvenlik konusunu ihmal ettiğini düşünen SCHAU HIN, çocukların Facebook kullanmasını uygun bulmuyor. 

Girişimin uzmanlarından Kristin Langer, “Sosyal paylaşım siteleri, veri koruma ve gençleri koruma hususunda ihmalkar davranıyor. Bu nedenle Facebook yetişkin olmayanlar için tavsiye edilmiyor.” diyor. Çocuklarının Facebook’a kayıt olmasına izin veren ailelerin çocuklarıyla birlikte özel bilgi ve güvenlik ayarlarını ayarlaması gerekiyor. 

Çocuklar Facebook’ta gerçek yaşını kullandığı takdirde yaş gruplarına uygun ayarlardan faydalanabiliyor. Bu ayarlara göre Facebook kullanıcısı çocuklar yabancılar tarafından arama motorundan aratıldığında bulunamıyor. Arkadaş listelerinde olmayan kişiler kendilerine mesaj gönderemiyor. 

SCHAU HIN, Facebook’un çocuklar için sunduğu ayarları yeterli bulmuyor. Yetişkin olmayanlar sosyal paylaşım sitelerindeki kişisel ayarlarını kendi yaşlarına uygun hale getirse de bilgilerinin reklam amaçlı kullanılmasını tam anlamıyla engelleyemiyor. Bilgilerini korumak isteyen kullanıcıların özel ayarlardan reklam seçeneğini kapatması gerekiyor. 

Ailelerin çocuklarını sosyal paylaşım sitelerini kullanırken duyarlı hale getirmesi, özel bilgilerini paylaşmamaları ve tanımadıkları kişileri arkadaş listelerine eklememeleri yönünde uyarması gerekiyor. Aksi takdirde gençlerin arkadaş listesine giren yabancı kişiler paylaşılan bilgilerden faydalanabiliyor. 

SCHAU HIN adlı girişim ailelere çocuklarının yaşlarına ve ilgi alanlarına yönelik sosyal paylaşım siteleri araştırmalarını ve sitenin güvenlik ayarlarına dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Çocuklara yönelik olarak hazırlanan sosyal paylaşım siteleri site kurucuları tarafından takip ediliyor. Site yöneticileri önemli durumlarda paylaşılan yazı ve görüntülere müdahil olabiliyor. Çocuklar bu tarz sitelere sadece ailelerin izni ile kayıt olabiliyor.

CİHAN

<< Önceki Haber Facebook'a dikkat! Anne babalara Facebook uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER