Sahibinden satılık tarihi kale!

Sahibinden sonunda dev bir kalede satışa çıkarıldı. İflas eşiğinde olunca kalesini de satmak zorunda kaldı.

Sahibinden satılık tarihi kale!

ABD'li hedge fon yöneticisi Alphonse 'Buddy' Fletcher, ABD'nin Connecticut eyaletindeki devasa kalesini sahibinden  satışa çıkardı. Sahibinden satılık olan tarihi kale bölgenin en ıssız alanında inşa edilmiş, 1920 yapımı özel tasarım kalenin değeri ise sadece 8.8 milyon dolar. Yani hem ABD'de hem de İstanbul'da lüks bir daire fiyatına, zira Fletcher'in şirketi iflasın eşiğinde.

ABD konut piyasasından kafa karıştıran rakamlar gelmeye devam ediyor. Genel olarak konut fiyatlarının kriz sonrası düşük seyrettiği ülkede, eyaletlere dağıldıkça rakamlar daha da devriliyor. İşte buna güzel bir örnek.

1920 yapımı devasa bir kale düşünün. Tarihle lüksü birleştiren 17 odalı ve özel mimari tasarıma sahip binaya biçilen değer ise sadece 8.8 milyon dolar. Bu rakama Manhattan'da, hatta fiyatların tavan yaptığı İstanbul'da lüks bir çatı katı alınabilir.

'BORSA SİHİRBAZI' ZORDA

ABD'nin en küçük eyaletlerinden biri olan Connecticut'ta yer alan dev kale, ABD'li hedge fon yöneticisi Alphonse 'Buddy' Fletcher'a ait. 'Borsa sihirbazı' olarak bilinen hedge fon yöneticisi, şuanda satışa çıkardığı 17 odalı şatoyu 5.9 milyon dolara satın almış.

BAŞI DAVALARLA DERTTE

Ancak ünlü hedge fon yöneticisinin şu sıra bazı yasal sorunları var. Şirketi, Fletcher Varlık Yönetimi, 145 milyon dolarlık ödeme talebiyle davalık. Ayrıca geçen yaz iflas koruma başvurusunda da bulundu.

ŞATO MU, KALE Mİ?

Fletcher'in Connecticut'taki şatosu 1920'lerde ünlü mimar Edward Dean tarafından tasarlanmış. Evin ilk sahibi o dönemin ünlü bir doktoruymuş. Ev, 'şato' olarak tanımlansa da, yerliler 'kale' diyor.

DERELER VE ŞELALER...

Kalede yok yok... Devasa bahçesinde dere ve şelaleler akarken, dört bir yanı bahçelerle çevrili. Arazi içinde bir de konuk evi var. Ayrıca 18 araçlık garajı da evin dikkat çekici özelliklerinden.


İÇİ DE BİR O KADAR GÖRKEMLİ

Kalenin dışı bu kadar görkemliyken, iç tasarım da bir o kadar dikkat çekici. Yüksek tavanların hakim olduğu iç mekanda, dokuz tane de şömine yer alıyor. Evde 7 yatak odası, 7 banyo ve 3 hamamla bir sauna bulunuyor.

<< Önceki Haber Sahibinden satılık tarihi kale! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER