Teknoloji dünyasının son gözdesi!

İlk 'Uçan Araba' projesinin başarısına bakılırsa, bu araç hayal değil

Uçan araba görmek artık hayal değil!

  • Terrafugia tarafından üretilen 'Uçan araba' aktif olarak kullanılıyor.
  • Firma, piste ihtiyaç duymadan uçabilecek bir araç üzerinde çalışıyor.
  • İlk 'Uçan Araba' projesinin başarısına bakılırsa, bu araç hayal değil.

'Uçan araba' üreten Terrafugia adlı bir firma şimdide kalkmak için piste ihtiyaç duymayan bir araç üzerinde çalışıyor. Geleceğe yönelik hayallerde daima uçan arabalar olmuştur. Otomotiv endüstrisi bu hayallere karşılık, havada herkesin kullanabileceği ve sürücüsünü uçurabilen bir araç üzerinde gün geçtikçe daha fazla ilerleme kaydediyor.

Neyseki bir Amerikan firması kendini yollar ile sınırlamak istemeyenlere özel bir araç üzerinde çalışıyor.

Boston merkezli Terrafugia adlı bir firma 'Uçan araba' adı altında onaylanmış bir prototip geliştirerek, hem havada hemde karada gidebilen bir araç üretti. Deneme aşamasını tamamlayan araç şu anda aktif olarak kullanımda

Terrafugia firması bunla da yetinmedi ve çok önemli bir araç daha tanıttı. 'TF-X' adı verilen bu model diğer uçan araca göre havalanmak için piste ihtiyaç duymuyor. Daha prototip aşamasında olan bu araç yerden helikopter gibi pervaneleri sayesinde dikey olarak havalanabiliyor.

Şimdilik sadece prototip aşamasında olan bu proje, firmanın ilk 'uçan araba' adlı projesindeki başarısı göz önüne alındığında imkansız değil. Belki de yakın zamanda yollarda uçabilen araba görebileceğiz artık.
<< Önceki Haber Teknoloji dünyasının son gözdesi! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER