Evdeki kavganın en önemli sebebi buymuş!

Eşler arasındaki kavganın sebebi sizi de çok şaşırtacak.

Evdeki kavganın en önemli sebebi buymuş!

Gaziantep Aile ve Sosyal  Politikalar İl Müdürlü'nün Aile Haftası nedeniyle davetlisi olarak gelen  İletişim Uzmanı Canten  Kaya, Evlilikte Mutluluğun sırları konulu  Aile  İçi İletişim Konferansı  verdi. Katılımın yüksek olduğu seminer Şehitkamil Kültür Merkezinde ( ŞKM)  yapıldı.

Canten Kaya konuşmasına, “20 yaşına kadar kekemelikten kurtulamadım. En büyük hayalim kitlelere hitap etmekti. Bunu söylediğimde babam bile bana inanmadı. Ama ilk alkışlayanlar arasında babamda vardı. Beni ayakta alkışlıyordu. Kişi kendine inancını yitirmemeli. Korkularını yenmeli. Ben korkularımı yenerek kekemelikten kurtuldum diye başladı.

Evlilikte Mutluluğun Sırları…

Konuşmacı Canten Kaya, “Evlilikte mutlu olmak için, eşler birbirlerine zaman vermeli. Karşısındakini anlamaya çalışmalıdır. Farklı ailelerden, farklı yapılardan veya farklı kültürlerden bir araya gelinmektedir. Evlilik paylaşmaktır, evlilik mutluluktur, evlilik birbirini tanımak ve anlamaktır. Evlilik ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir” dedi.

Kadınlar 24.000, Erkekler 12.000…

Canten Kaya kadınların günlük 24 bin, erkeklerin ise 12 bin kelime konuştuklarını ifade ederek, “Erkekler bu kelimelerin tamamını akşam evlerine gelene kadar iş hayatında tükettiklerinden evde konuşma ihtiyacı duymazlar. Kadınlar, eşleri eve gelene kadar sadece 4 binini kullanırlar. Geri kalan 20 bin kelime için eşlerini beklerler. Evde çatışma genelde buradan çıkar. Kadın konuşmak ister ama erkek 12 bin kelimeyi gün içinde tükettiği için konuşmaz. Burada yapılacak en güzel şey eşinizin bu ihtiyacını karşılama adına konuşmaktır. Çünkü konuşmakta bir ihtiyaçtır. Eşleri çalışan erkekler eşleri çalışmayan erkeklere göre biraz daha şanslıdır” dedi.
Çocuklar Evin Aynasıdır…

Kaya, Çocukların evin aynası olduğunu, başarılı çocukların mutlu ailelerden çıktığına da değindi. Çocuğun ilk öğretmeni ailesidir. Onlar büyürken bizleri örnek alıyorlar. Onun için hareketlerimize dikkat etmeliyiz, dedi.

Katılımcıların pür dikkat dinlediği Kaya, konuları anlatırken kendi yaşamından da örnekler vermesi ise oldukça etkili oldu. Yaklaşık 2 saat süren seminerden katılımcılar mutlu ayrıldı.

Gaziantep Aile ve Sosyal politikalar İl müdürü İsmet Zor, seminerin sonunda yaptığı teşekkür konuşmasında, Konuşmacı Canten Kaya’ya vermiş olduğu ‘  Evlilikte Mutluluğun Sırları  konulu semineri keyif alarak beğeni ile izlediklerini belirtti.

Programa katkıda bulunan  Pınar Aile ve Kadın Eğitim Yardımlaşma Derneği. (PINAR-DER) , Çalışkan Bayanlar Derneği (ÇABA-DER),  GÖKKUŞAĞI Derneği,  NİLÜFER Derneği’ne  İl Müdürü İsmet Zor tarafından plaket verilerek teşekkür edildi.  Seminer sonrasında Canten Kaya kitaplarını imzaladı.

ERHAN TOPAL / SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber Evdeki kavganın en önemli sebebi buymuş! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER