İşçi çocuklarına ücretsiz eğitim

İşçi çocuklarına ücretsiz eğitim -Türk-İşe üye 250 işçinin çocuğuna ücretsiz SBS eğitimi verildi -Türk-İş Mali Genel Sekreteri Atalay: -"Biz yetirince işçilik yaptık zaten, çocuklarımız da doktor olup, mühendis olup bu ülkeye h


SAKARYA (A.A) - Türk İşe üye 250 işçinin çocuğuna ücretsiz olarak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) eğitimi verildi.
     Eğitimlerin tamamlanması dolayısıyla Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tesislerinde düzenlenen programda konuşan Türk-İş Mali Genel Sekreteri Ergün Atalay, işçi çocuklarının iyi eğitim alması için gereken desteği vermeye devam edeceklerini anlattı.
     Atalay, programın düzenlendiği alanda 41 yıl önce çıraklık diploması aldığını ve bu şekilde iş hayatına başladığını anımsatarak, geçen zaman içinde Türk işçisinin ulaşabileceği en üst konumlardan birine geldiğini söyledi.
     Değişik bölgelerde eğitim seminerleri verdiklerini belirten Atalay, "İlk defa Sakaryada böyle bir organizasyon yapıldı. Başladığı zaman çok mutlu olmuştum. Kıymetli eğitmenlerimiz, bu zaman içinde evlatlarımıza eğitim verdi" dedi.
     Atalay, işçilerin maddi durumlarının iyi olmamasına rağmen çocuklarının iyi eğitim almasını sağlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
     "İşçiler olarak hayat koşusuna başlarken daima geriden başladık çünkü imkanı olanlar önümüzdeydi. İyi durumda olanlar çocuklarını iyi okullarda okuttu. Asgari ücretle çalışanlar ve örgütlü işçiler olarak bu eğitimler çok önemli. Önümüzdeki dönemde 15 ilde böyle etkinlik yapacağız. İmkanı olmayan arkadaşlarımızın çocuğuna böyle eğitimler vereceğiz.
     Görevimiz, bütün imkanları hazırlamaktır. Evlatlarımıza ülkemizin ihtiyacı var. Biz yetirince işçilik yaptık zaten, çocuklarımız da doktor olup, mühendis olup bu ülkeye hizmet versin. Arkadaşlarımıza bu desteği vermeye devam edeceğiz. Kardeşlerimiz zor imkanlarda çocuklarımızı okutmaya çalışıyor, evlatlarımız da bu gayreti unutup okulda başarılı olmaya gayret etsin. Çocuklarımıza her zaman ihtiyacımız var."
    
     Muhabir: Mehmet Özcan-Yunus Ege
     Yayıncı: Atakan Çelik
<< Önceki Haber İşçi çocuklarına ücretsiz eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER