Türksat 4A uydusu teslim edildi

Türkiye'nin haberleşme kapasitesini üç kat arttıracak Türksat projesi teslim edildi...

Türksat 4A uydusu teslim edildi

Türk ve Japon mühendislerin ortaklaşa ürettiği Türksat 4A uydusu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törende teslim edildi.

Başbakan Erdoğan, Japonya'da resmi programı kapsamında, Türksat 4A ve Türksat 4B uydularının yapıldığı Tokyo'daki Mitsuhishi Electric firmasının uydu üretim merkezini ziyaret etti.

Erdoğan, Mitsubishi Electric Genel Müdürü Kenichiro Yamanishi ile bir süre görüştükten sonra, yapımı tamamlanan Türksat 4A uydusunun teslim törenine katıldı. Önlük ve bone giyerek törene katılan Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, bu projenin Japonya ile uzay çalışmaları, havacılık, bilim, teknoloji alanında yürütülen ortak çalışmalarda ulaşılan başarının somut bir göstergesi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin haberleşme kapasitesini üç kat artıracak olan Türksat 4A ve Türksat 4B haberleşme uydularının üretimiyle ilgili çalışmalara 2011 yılının Mart ayında başlandığını kaydeden Erdoğan, "Mitsubishi Electrik firmasıyla imzalanan sözleşmeye attığımız adımın üretimin bir bölümünü bugün tamamlamış bulunuyoruz. Türksat 4A ve Türksat 4B uydularımızın üretim faaliyetlerinin her aşaması, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımızın bir kuruluşu olan Türksat Başkanı ve mühendislerinin denetiminde yürütüldü. Halen televizyon yayınlarımız ve uydu haberleşme sinyallerimiz Avrupa'nın tamamının ve Asya'nın büyük bölümüne ulaşıyor. Bugün teslim törenini gerçekleştirdiğimiz Türksat 4A uydusu sayesinde televizyon yayınlarımız ve uydu haberleşme sinyallerimiziz Afrika kıtasının da tamamına ulaşmış olacak" diye konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Türksat 4A uydusu teslim edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER